MVV Maastricht - FC Emmen : 4 - 1

MVV bereikt Play-Offs door prachtige zege op FC Emmen (4-1)

Door een prachtige zege op FC Emmen, vrijdag 15 april jl. (4-1) en een nederlaag van concurrent Helmond Sport thuis tegen Go Ahead Eagles (0-4) heeft MVV deelname aan de Jupiler Play-Offs zeker gesteld. MVV Maastricht is nu, met nog twee speelrondes in de competitie te gaan, zeker van het toetje dat op maandag 2 mei en vrijdag 6 mei wordt gespeeld (1e ronde Play-Offs).

Dat de wedstrijd van groot belang was, hoefde niemand de equipe van trainer Ron Elsen uit te leggen. Na twee seizoenen zonder Play-Offdeelname was er vanavond dé uitgelezen mogelijkheid om het toetje na afloop van de competitie veilig te stellen. En dat hadden de rood-witten door. FC Emmen werd in de eerste minuten overrompeld door de dadendrang van de thuisploeg. Via een aanval over drie schijven kwam de bal in de 2e minuut bij Emrullah Güvenç die hard afdrukte en doelman Telgenkamp passeerde: 1-0. Een droomstart voor MVV Maastricht. FC Emmen, zeker niet de minste ploeg uit de Jupiler League, leek aangeslagen maar richtte zich na een kwartier spelen op. Een grote kans was er voor Danso, maar hij mikte naast het doel van Jo Coppens. Even later werd in het andere strafschopgebied Jordy Croux gevloerd. Scheidsrechter Van Herk wuifde het voorval echter resoluut weg. Vervolgens was het aan de andere kant weer gevaarlijk toen Deul besloot uit te halen van 20 meter. Zijn schot eindigde aan de, voor MVV, goede kant van de paal. Twee minuten voor rust mikte de Emmen-spits echter beter. Een uithaal van, ditmaal, 25 meter zwabbere behoorlijk en bracht doordoor Jo Coppens in verlegenheid. De bal plofte hard en onhoudbaar in de touwen: 1-1. Dat was ook meteen de ruststand.

Na rust was het eerst Siekman die bijna zijn eigen doelman verschalkte met een kopbal op een harde voorzet van Steven Pereira. De corner werd daarna bijna binnengetrapt door Emrullah Güvenç, maar zijn schot vond teveel Emmen-benen op de weg naar het doel. Aan de andere kant moest Jo Coppens enkele minuten later reddend handelen, toen Danso alleen op hem af kwam. De MVV-goalie kwam, zoals zovaak in deze fase van het seizoen, als winnaar uit de strijd. Nauwelijks 10 minuten na rust kon de goaltune in Stadion de Geusselt voor de tweede maal deze avond worden gedraaid. Goed doorzetten van Daryl Werker stelde de verdediger in staat om Jordy Croux op rechts aan te spelen. Zijn voorzet met rechts was exact op maat voor Spits Thomas Verheydt die bij de tweede paal het leer tegen de touwen aan gleed: 2-1. MVV Maastricht drukte door en zag even later Thomas Verheydt weer bijna scoren op een voorzet van rechts. Ditmaal zat er echter een Emmen-been tussen. Vlak voor tijd breidde MVV de voorsprong toch nog verder uit. Steven Pereira stoomde door over rechts en trok met een mooie kapbeweging naar binnen. In het strafschopgebied trok Overtoom aan de noodrem: penalty voor MVV Maastricht. Uiteraard meldde zich hiervoor specialist Stef Peeters. Hij liet Telgenkamp kansloos en tekende de 3-1 aan. Deze 'veilige' voorsprong, vier minuten voor tijd, zorgde voor extra zelfvertrouwen bij de Sterrendragers. Invaller Florian Loshaj, die maandag 11 april tegen Fortuna nog zijn debuut maakte voor MVV, bracht Emrullah Güvenç na een dubbele één-twee op fantastisch wijze in stelling. De kleine 'Superturk' drukte onbesrispelijk af: 4-1. 

Na het laatste fluitsignaal vielen spelers en staf elkaar in de armen: Helmond Sport bleek thuis een ontzettende zeperd opgelopen te hebben tegen Go Ahead Eagles: 0-4. MVV is daardoor zeker van Play-Offdeelname. Een toetje dat de laatste twee seizoenen niet meer in Maastricht geserveerd werd. Nu staat het op het menu op maandag 2 en vrijdag 6 mei. Afhankelijk van de resultaten in de resterende twee competitiiewedstrijden is het de vraag wie MVV Maastricht in de 1e ronde van de Jupiler Play-Offs treft en op welke datum de thuiswedstrijd in Stadion de Geusselt zal plaatsvinden. 

Zeker is in ieder geval dat met ingang van maandag 18 april kaarten te koop zijn voor de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de Play-Offs. Zorg dat u de finale van het seizoen niet mist!

Want... #NoeGeitTGebäöre

Fotoverslag