01 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Jong AZ

voetbal

MVV Maastricht-FC Emmen: 1 - 1

Na Cambuur Leeuwarden pakte MVV opnieuw een punt tegen een degradant. Nu was het FC Emmen dat het lastig had in De Geusselt, maar toch nog een gelijkspel uit het vuur sleepte: 1-1.

Net als tegen Cambuur Leeuwarden zal het gevoel bij MVV dubbel zijn geweest. Een punt tegen een ploeg met namen als Ahmed El Messaoudi, Mike Te Wierik, Jari Vlak en Piotr Parzyszek is geen slecht resultaat, maar net als tegen de Leeuwarders had MVV het meeste recht op een zege.

De ploeg van trainer Maurice Verberne domineerde grote delen van de wedstrijd. Extra knap in de derde wedstrijd in zeven dagen tijd, tegen een zware tegenstander. Toch was de eerste grote kan voor FC Emmen. Romain Matthys kwam goed weg nadat hij een bal in de voeten van een Emmenaar speelde, die echter te hoog stiftte. MVV speelde energiek en kwam terecht op voorsprong. Een goede corner van de zeer aanwezige Tuna Tasci (foto) werd door de opnieuw goed spelende Özgür Aktas hard binnengekopt. MVV bleef domineren maar moest toch Matthys danken die als winnaar uit de strijd met El Messaoudi kwam.

Na rust ontspon zich een open duel waarbij MVV tot twee keer toe een strafschop claimde bij de zwak leidende scheidsrechter Rozendaal. De bal ging niet op te stip. Omdat MVV enkele kansrijke momenten niet goed uitspeelde, bleef FC Emmen -dat voor een eredivisie-degradant erg tegenviel- in de wedstrijd. De eerste echt uitgespeelde kans bleek uiteindelijk raak. Parzyszek vond een gaatje in de tot dan zo hechte MVV-defensie. MVV rechtte de rug maar Tasci ontbeerde geluk bij twee schoten, en ook een derde penaltymoment vond geen clementie bij de leidsman. In de ultieme slotfase dreigde nog een zeer onterechte nederlaag maar Matthys pakte een kopbal katachtig uit de driehoek en ook nog eens klemvast! Een punt voor MVV, waar de ploeg er drie had verdiend. In deze fase kopen de mannen van Verberne er weinig voor, maar het getoonde spel biedt hoop voor de toekomst.

MVV-FC Emmen 1-1 (1-0), 22. Özgür Aktas 1-0, 71. Piotr Parzyszek 1-1. Geel MVV: Marko Kleinen.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Leroy Labylle, Özgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Nicky Souren, Bryan Smeets, Marko Kleinen (85. Nabil El Basri), Tuna Tasci (88. Dailon Livramento), Koen Kostons en Mart Remans (71. Ferre Slegers)