MVV Maastricht - FC Eindhoven: 0 - 0

Oók Eindhoven houdt MVV op brilstand in De Geusselt (0-0)

MVV heeft, na Achilles ’29, ook FC Eindhoven niet in eigen huis over de knie gekregen. En ook dit duel eindigde in 0-0. MVV laat daardoor de kans liggen om een plek te stijgen.

Door: Stephan van Appeven

In de vertrouwde basisformatie, dus mét Ricardo Ippel weer terug, beleefde MVV een zwaar eerste half uur. Eindhoven zette hoog druk en verstoorde zo succesvol de opbouw van de Sterrendragers. Een voorbeeld daarvan in de negende minuut: Steven Pereira verslikte zich in zijn passeerbeweging en zag Vandeputte richting Bo Geens opstomen. De Eindhoven-buitenspeler wachtte echter te lang en gaf beroerd af, waarna Ricardo Ippel kon opruimen. Nick Kuipers kopieerde dit enkele minuten later door ook op een heikel punt in te leveren. Het kopballetje dat daar uit voortkwam van Lieder, zorgde voor niet al te veel opwinding.

MVV zelf meldde zich pas na een kwartier voor de vijandige goal met een afstandschot van Ricardo Ippel dat twee meter naast eindigde. Nauwelijks twee minuten later dacht de Geusselt echt aan de openingstreffer toen Thomas Verheydt een voorzet van Joeri Schroijen knap kruislings inkopte, maar het leer tergend langzaam voorlangs zag hobbelen. MVV vocht zich in die fase onder de Brabantse druk uit en kreeg het duel weer wat in handen. Na een half uur werkte Thomas Verheydt een voorzet van Luis Pedro de tribune in. Twee minuten later kreeg hij een dubbele herkansing. Een vrije trap van Alessandro Ciranni werd prachtig ingekopt door Thomas Verheydt, die snoeihard de paal raakte. In de rebound gooide Joeri Schroijen de bal nog eens voor, waarna Verheydt weer kon koppen, maar dit keer vond hij doelman Swinkels van dichtbij op zijn pad. Eindhoven bleek een taaie tegenstander die zich goed had ingelezen over MVV. Een vrije trap van Van den Buijs (net voorbij kruising) en een zacht schotje van Alemao waren daar in het slot van het eerste bedrijf nog producten van.

Na de onderbreking kreeg MVV de overhand. Er ontstond veel meer dreiging en de ploeg van Ron Elsen controleerde de match. Toch kreeg MVV pas na 70 minuten de eerste echte kans na rust. Een waanzinnig sterk spelende Kelechi Nwakali stuurde Joeri Schroijen diep, maar deed dit net iets te hard, waardoor de buitenspeler om Swinkels heen moest in plaats van dat hij kon binnenschuiven. Het was wel de minuut waarin MVV eindelijk loskwam. Een schot van Kelechi Nwakali werd geblokt en ging naast. Maar net toen MVV ook gevaarlijk werd, pakte Ricardo Ippel met een gestrekt been zijn tweede gele kaart. Hij moest inrukken en daarmee verdween, omdat er door die rode kaart wat omzettingen plaatsvonden, alle aanvoer naar voren. Eindhoven kreeg, met een man meer, nog enkele behoorlijke kansen op de winst. Een kopbal van Vloet ging over, Gunst schoot over en in de dying seconds kwam Lieder niet voorbij Bo Geens en haalde Alessandro Ciranni een kopbal van Sprockel van de lijn.

MVV speelt dus wederom gelijk en blijft daardoor vierde. Komende vrijdag volgt de uittrip naar SC Cambuur (20.00 uur), een belangrijk duel in de (sub)top.