11 augustus
20:00

Nader te bepalen

VS

Nader te bepalen

MVV Maastricht-FC Eindhoven: 3 - 2

Van extra druk wilde trainer Maurice Verberne voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven niks weten. Maar toch voelde het elke MVV’er het belang van het zespuntenduel. De Sterrendragers trokken uiteindelijk aan het langste eind: 3-2

Vorige week verlengde hij zijn contract, gisteren zag één goedgevulde Geusselt hem uitbundig juichen. Keeperstrainer Gerry Oste. ‘Gekko’ zag zijn pupil Romain Matthys na 17 minuten een strafschop van Evan Rottier stoppen. Met een achterstand van 0-1 een redding van levensbelang. Gekko balde de vuisten en de Geusselt juichte mee. "Ik kom net terug uit Kongo en heb gevraagd of ze ons met voodoo wilden helpen", grapte de keeperstrainer van MVV en het nationale elftal van Kongo.

Want de gestopte penalty was hét moment van de ommekeer. Tot dat moment had MVV niks in te brengen. Eindhoven voetbalde makkelijker, wat resulteerde in de 0-1 door Charles-André Brym. Na de gemiste penalty vond MVV de geest en een vaak beproefd recept zorgde voor de gelijkmaker. Steekpass Jarne Steuckers, voorzet op maat door Koen Kostons, intikker Ruben van Bommel. 1-1 leek de ruststand te worden, maar dat was buiten Marko Kleinen gerekend. De goed spelende middenvelder schoot vanaf een meter of twintig akelig precies in de hoek: 2-1.

MVV kantelde het duel, en dat zorgde voor een nog betere sfeer in de Geusselt. Kippenvel op de tribunes na een minuut applaus voor de plotseling overleden 20-jarige supporter Timo, en nog eens kippenvel toen MVV na rust al snel 3-1 maakte. Pieter Bogaers hielp de rood-witten met een eigen goal. MVV was ontketend en ging op jacht naar de 4-1, maar meermaals stond het vizier niet scherp. MVV verzuimde zodoende het genadeschot te geven. FC Eindhoven werd nauwelijks gevaarlijk maar wist het enerverende duel toch nog spannend te maken na een schot van Ozan Kökcu dat via een Maastrichts been achter Matthys plofte. Eindhoven voerde de druk op maar een hard knokkend MVV hield heel knap stand. Het zespuntenduel werd zo beslist in Maastrichts voordeel wat zorgde voor een geslaagd feest op de tribunes. Stap één naar de play-offs is gezet!

MVV-FC Eindhoven 3-2 (2-1), 13. Charles-André Brym 0-1, 42. Ruben van Bommel 1-1, 45. Marko Kleinen 2-1, 54. Pieter Bogaers (eigen goal) 3-1, 85. Ozan Kökcü 3-2.

Bijzonderheid: 17. Romain Matthys stopt strafschop van Evan Rottier.

Geel MVV: Clint Essers, Thomas van Bommel, Ruben van Bommel, Rico Zeegers Opstelling MVV: Romain Matthys, Clint Essers, Rein van Helden, Matteo Waem, Leroy Labylle, Thomas van Bommel (73. Saul Penders), Marko Kleinen (61. Nabil el Basri), Jarne Steuckers (87. Rico Zeegers), Sven Blummel (73. Rayan el Azrak), Koen Kostons, Ruben van Bommel (73. Dailon Livramento).

Feest na het doelpunt van Marko Kleinen (2-1) op slag van rust.