20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

voetbal

MVV Maastricht-FC Den Bosch: 1 - 0

Hoe zou MVV zich herstellen van de kansloze zege in de derby tegen Roda JC? Het antwoord was: knap. Ondanks een man minder wonnen de rood-witten van FC Den Bosch: 1-0.

Het staat vrij duidelijk in de nieuwste regels: triple punishment is vaak een te zware beslissing. Dus én strafschop, én rood, én een schorsing is wat veel van het goede, constateerde zelfs de FIFA. Leidsman Richard Martens had dat blijkbaar gemist want hij gaf na 22 minuten Leroy Labylle rood en Den Bosch een strafschop, die an sich ook al discutabel was. "Het was echt geen rood", zei Labylle na afloop. "Ik blokkeerde hem zodat hij maar naar 1 kant kon. Op dat moment was hij al uit evenwicht en viel als het ware tegen mij op. Ik heb de beelden gezien en die bevestigen wat ik al dacht: zeker geen rood." Het was overigens voor het eerst in zijn lange carriere dat Leroy rood kreeg voorgehouden.  Romain Matthys zorgde voor gerechtigheid, hij stopte de pingel, maar MVV moest wel driekwart wedstrijd met een man minder zien door te komen.

MVV had toen al op voorsprong moeten staan. De in de basis debuterende Camil Mmaee zette goed door en bediende Mart Remans op maat, maar hij trof vrij voor de goal het gezicht van de doelman van Den Bosch. Na de rode kaart wisselde Maurice Verberne verdedigend: Ferre Slegers werd vervangen door Lars Schenk. MVV ging meer achterover leunen en liet Den Bosch komen. De onthutsend zwakke Bosschenaren kregen echter niets klaar in een kletsnatte Geusselt, waar regen- en hagelbuien de spelers teisterden. MVV hield simpel stand, want Den Bosch wist geen enkele kans te creëren.

Na rust eenzelfde spelbeeld: MVV werkte hard, maar wist zonder topschutter Livramento nauwelijks tot kansen te komen. Bij Den Bosch was het amper merkbaar dat die ploeg met een man meer speelde. Net op het moment dat de wedstrijd leek te eindigen in een bloedeloze 0-0 sloeg MVV alsnog toe. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Mart Remans die hard binnen schoot. Met nog een kwartier op de klok kwam er iets meer druk van Den Bosch, maar ook dat bleek weinig noemenswaardig. Slechts één keer hoefde Matthys een beetje in actie te komen. MVV bleef knokken en strijden en trok uiteindelijk de zege, de eerste sinds begin februari over de streep, waardoor de play-offs toch nog in zicht blijven.

MVV-FC Den Bosch 1-0 (0-0), 74. Mart Remans 1-0. Rood: Leroy Labylle. Opstelling MVV: Romain Matthys, Andrea Librici, Ozgür Aktas, Bryant Nieling, Leroy Labylle, Bryan Smeets, Marko Kleinen, Nicky Souren, Ferre Slegers (29. Lars Schenk), Camil Mmaee (70. Nabil el Basri), Mart Remans (77. Rayan Buifrahi).