19 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo ADO Den Haag

ADO Den Haag

voetbal

MVV Maastricht-FC Den Bosch: 3 - 1

MVV Maastricht heeft het seizoen 2020/21 afgesloten met een knappe 3-1 overwinning op FC Den Bosch. Voor de Sterrendragers scoorden ex-Bosschenaar Sven Blummel en de afscheid nemenden Arne Naudts en Koen Kostons. Daarmee sluit MVV in De Geusselt een indrukwekkende tweede seizoenshelft in stijl af. "We hebben het onmogelijke, mogelijk gemaakt", zei een trotse Darije Kalezic tegen iedereen die het maar horen wilde. "Ik zie dit zelfs als een mooie prestatie dan kampioen worden met de Graafschap of het behalen van de beker in Indonesië. Dankzij inzet van de spelers, overtuiging bij de staf en prima werk van onze algemeen directeur Erik Noor. Petje af voor iedereen die bij dit succes betrokken is." 
 

MVV presteerde na de winterstop top. Er vertrokken zes spelers, er kwamen acht nieuwe. Sinds die tijd heeft MVV liefst 33 punten behaald. Dat is op de ranglijst van de tweede seizoenshelft een mooie derde plek achter Cambuur en De Graafschap.

Voor zowel MVV als Den Bosch - dat 12 spelers wegens corona moest missen - was er op de laatste speeldag niet veel meer om voor te spelen. Beide ploegen maakten geen kans meer op de playoffs, maar de Maastrichtenaren hadden wel nog een kleine kans om een indrukwekkende tweede seizoenshelft te beëindigen in het linkerrijtje. Daarvoor moest MVV winnen en moesten de duels van Helmond Sport en TOP Oss maximaal in een gelijkspel eindigen. De Ossenaren waren in eigen huis echter met 2-0 te sterk voor Roda JC, waardoor MVV het seizoen afsluit op de elfde plaats, een flinke verbetering ten opzichte van de laatste plek waar de ploeg van trainer Darije Kalezic op de zestiende speeldag nog stond. 

Terug naar de laatste wedstrijd van het seizoen, waar de paar toeschouwers die er in het stadion bij mochten zijn, lang moesten wachten voordat het duel goed en wel van de grond kwam. Na wat net niet-kansjes aan beide kanten van het veld, drongen de bezoekers na ongeveer een halfuur spelen steeds nadrukkelijker aan. Toch was het een andere ex-Bosschenaar die de score opende: Sven Blummel bracht MVV met een knappe vrije trap op 1-0. De aanvaller legde aan nadat Arne Naudts door een FC Den Bosch-verdediger naar de grond was gewerkt en verraste doelman Wouter van der Steen door in één keer op doel te schieten.

Verder zette zowel MVV als Den Bosch daar niet erg veel spectaculairs tegenover in de eerste helft. Bronzen Schaal-winnaar Jizz Hornkamp had met een harde vrije trap op de vuisten van MVV-goalie Mike Havekotte de eerste echte kans van de wedstrijd en Koen Kostons probeerde zijn laatste duel in het shirt van de Sterrendragers nog wat op te leuken met een aardige pingel door het hart van de Bossche defensie, maar kon vervolgens niet veel meer dan in de korte hoek op doelman Van der Steen schieten. Ook Gaston Salasiwa had een klein technisch hoogstandje door de bal tijdens het aannemen over een Bosschenaar te spelen en zodoende de bal in de ploeg te houden. 

Terwijl elders in Nederland spelers verzopen in door regen overstroomde stadions, mochten MVV en Den Bosch onder een lekker lentezonnetje beginnen aan de tweede helft. De laatste 45 minuten van het seizoen werden een ware afscheidstournee van Kostons en Naudts, die met de 2-0 en 3-0 de overwinning voor de Sterrendragers over de streep trokken. Even leek het duel de kant van Den Bosch op te vallen toen Hornkamp door de defensie brak en alleen nog doelman Havekotte tussen hem en een doelpunt had staan. De MVV-keeper kwam knap als winnaar uit dat duel en uit de eerstvolgende aanval die daarop volgde, legde Kostons in zijn de bal aan de andere kant van het veld in het doel van de Bosschenaren. MVV bleef aandringen en wist even later via Naudts de wedstrijd in het slot te gooien. Kostons legde de bal diep, de Belgische spits nam prima aan en passeerde Van der Steen met een geplaatst schot in de hoek: 3-0. Daar leek het afscheidsfeestje van MVV nog niet op te houden; Salasiwa zette bijna de kroon op de Maastrichtse prestatie door van afstand hard uit te halen, maar Van der Steen was dit keer wel in staat redding te brengen en de bal tot corner te verwerken.

MVV bleef jagen op de 4-0, maar het vierde doelpunt van de wedstrijd viel uiteindelijk aan de andere kant van het veld. Havekotte moest ver uit zijn doel komen om de doorgebroken Djumaney Burnet van scoren af te houden, maar haalde de Bossche aanvaller volgens de arbiter wat onbesuisd onderuit. Vrije trap voor Den Bosch, die hard werd binnengeschoten door Hornkamp. Veel deerde het MVV niet, waarbij in de laatste minuten ook de vertrekkende Raoul Last en Rico Zeegers nog speelminuten kregen. Met opgeheven hoofd wordt afscheid genomen van het seizoen 2020/21.

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Tim Zeegers (62. Rico Zeegers), Luc Mares (39. Matteo Waem), Manuel Angiulli, Gaston Salasiwa (85. Raoul Last), Jerome Deom, Thibaut van Acker, Joy Lance Mickels, Koen Kostons, Arne Naudts (85. Djibril Dianessy), Sven Blummel. Scoreverloop: 31. Sven Blummel 1-0, 58. Koen Kostons 2-0, 68. Arne Naudts 3-0, 85. Hornkamp 3-1. Toeschouwers: 0. Gele kaart: Mike Havekotte.