MVV Maastricht - FC Den Bosch: 1 - 0

MVV pakt belangrijke driepunter en start 4e periode goed (1-0)

In de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch heeft MVV Maastricht zondagmiddag 28 februari jl. een belangrijke driepunter behaald. De Sterrendragers kwamen al in de 10e minuut van de wedstrijd op voorsprong door een prachtige vrije trap van Stef Peeters. Die stand bleef de resterende 80 minuten plus blessuretijd op het scorebord staan.

MVV Maastricht startte goed aan de wedstrijd. Met een 'over mijn lijk'-mentaliteit werd FC Den Bosch al snel teruggedrongen. Dat leidde in de eerste minuten van de wedstrijd al tot enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Appels van Den Bosch. In de tiende minuut opende Stef Peeters met een magistrale vrije trap via de binnenkant van de paal de score: 1-0. MVV controleerde daarna de wedstrijd en zag Santiago Palacios de voorsprong bijna uitbreiden met een hard schot. Appels was echter op zijn post en tikte de bal over de deklat. Over later zeilde een gevaarlijke kopbal van Shermaine Martina net over het doel van de Bossche keeper. Bij rust stond het dan ook nog steeds 1-0 in het voordeel van de Sterrendragers.

Na rust liet MVV de touwtjes wat vieren. Dat zorgde echter niet voor veel gevaar voor het doel van Jo Coppens. De Belg keerde één goede inzet van een Bossche aanvaller, maar daar bleef het bij. Ook de thuisploeg kreeg weinig doelrijpe kansen meer, waardoor de 1-0 overwinning na 90 minuten en een beetje veilig gesteld werd door de Maastrichtenaren. 

Met de drie punten startte MVV de 4e periode prima en sprong de ploeg van Ron Elsen op de ranglijst van de 15e plaats naar de 10e stek. Een plaats die, in de huidige stand, recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs. Ploegen als FC Dordrecht, Helmond Sport, Telstar, FC Den Bosch en zelfs Fortuna Sittard liggen echter op de loer. Met twee lastige uitwedstrijden (FC Volendam-uit, 6 maart en Go Ahead Eagles-uit, 11 maart) voor de boeg, is het zaak voor de rood-witten om bovenin de middenmoot te blijven meedraaien. Een hele opgave, maar zeker niet onmogelijk. 

FC Volendam is zondag 6 maart aanstaande gastheer voor de volgende wedstrijd van de Sterrendragers. De wedstrijd in Volendam wordt gespeeld om 14.30 uur.