23 juli
19:00
Geuldal

Geuldal

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

MVV Maastricht-De Graafschap: 1 - 2

1-0 voor, eerste helft niets aan de hand en toch verliezen met 2-1. MVV viel gisteren in herhaling tegen De Graafschap en zit voor het eerst in twee seizoenen in een dip.

Het chagrijn viel van de gezichten af te lezen bij spelers en trainers na de wedstrijd MVV-De Graafschap. Niet vreemd. Opnieuw speelde MVV een prima eerste deel van de wedstrijd, opnieuw vergat de club na de 1-0 ook al de 2-0 te maken en opnieuw wist de tegenstander de wedstrijd te kantelen tegen een na rust onherkenbaar MVV.

“Dit moet heel snel verbeteren”, zei trainer Maurice Verberne dan ook. Hoe het kan, wist de trainer ook niet meteen te analyseren, maar feit is wel dat het gebeurt. Tegen De Graafschap startte MVV prima en had Koen Kostons al in de beginfase de 1-0 op het hoofd. Ook Ferre Slegers kreeg een prima kans op de openingstreffer, maar het was Tuna Tasci die net als tegen Willem II de score opende met een fraaie krul. Daarna drukte MVV door en kreeg opnieuw Slegers een kans op de 2-0. Het spel was prima en er was dan ook geen enkele reden tot ongerustheid.

Toch moest de debuterende stadionspeaker Rachelle Bouvrie nog voor rust de gelijkmaker aankondigen: Warmerdam tikte binnen bij het eerste echte gevaar van De Graafschap. Na rust viel vrijwel meteen de tweede tegentreffer te noteren: Lammers mocht vrijstaand binnenkoppen. Van het goede spel van MVV was werkelijk niets meer over: de ploeg leek los zand en kwam amper nog tot een fatsoenlijke aanval. Met een aantal wissels probeerde Verberne het tij te keren naar buiten een kopkans voor Kostons kwam MVV niet in de buurt van de gelijkmaker. De Graafschap bleef simpel overeind en mocht feestvieren met een sfeervol uitvak. MVV zit voor het eerst sinds het aantreden van Verberne in een dip, al tilt de trainer daar ook weer niet te zwaar aan. “Natuurlijk gaan we het hier goed over hebben, maar de eerste 35 minuten bieden houvast. Vrijdag hebben we gelukkig al de kans om een ander MVV te laten zien.”

Dat de ploeg daarbij alle steun kan gebruiken, is duidelijk. Ben jij er ook bij tegen ADO? Koop HIER je ticket en steun MVV!

MVV-De Graafschap 1-2 (1-1), 27. Tuna Tasci 1-0, 43. Donny Warmerdam 1-1, 52. Jan Lammers 1-2).

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (72. Leroy Labylle), Özgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Nicky Souren, Marko Kleinen (87. Rayan Buifrahi), Bryan Smeets (72. Nabil El Basri), Ferre Slegers (58. Dailon Livramento), Koen Kostons en Tuna Tasci (72. Mart Remans). Toeschouwers: 5.629.