20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht - ADO Den Haag: 2 - 6

De wedstrijd MVV Maastricht-ADO Den Haag was al na negen minuten gespeeld. Op dat moment stond namelijk al 0-2 op het scorebord. MVV niets in de melk te brokkelen. MVV verloor met 6-2, ADO Den Haag ging door deze zege met de periodetitel aan de haal, een titel waar MVV vier dagen voor deze wedstrijd ook nog aanspraak op leek te kunnen maken.

“We hadden een plan. Ook duidelijk vooraf uitgewerkt. Maar vanaf de eerste minuut werd dit plan niet uitgevoerd. Ik ben boos en teleurgesteld”, aldus  trainer Klaas Wels na afloop. Weliswaar ontbraken bij MVV zeven spelers in de selectie, drie in de achterhoede, maar dat mag geen excuus zijn om in eigen Geusselt zo onderuit te gaan. Het is voor Maastrichtse supporter ook om schizofreen van te worden. Weet MVV in negen wedstrijd drie keer knap de nul te houden, hoe valt te verklaren dat in andere wedstrijden 7 (Emmen), 6 (ADO) en 5 (Volendam) tegendoelpunten verwerkt moeten worden?  Ondanks de meeste tegendoelpunten (26)  in het betaalde voetbal wist MVV van de inmiddels negen gespeelde wedstrijden er toch vier te winnen.

Kortom: zaterdag 9 oktober vanaf 16.30 uur nieuwe ronde, nieuwe kansen in de derby in Venlo tegen VVV. Nu al is duidelijk dat vanuit Maastricht volop steun zal zijn. De supporters uit Maastricht reizen namelijk massaal mee naar het noorden van de provincie om hun mannen aan te moedigen.

Opstelling MVV: Thijmen Nijhuis, Tim Zeegers (46. Simon Libert), Allan Delferierre, Clint Essers, Leroy Labylle, Marko Kleinen (74. Marciano Aziz), Sven Blummel, Nicky Souren, Ronald Alberg (46. Orhan Dzepar) Mitchy Ntelo (74. Adam Mami), Mart Remans. Gele kaart: Allan Delferierre en Marko Kleinen. Doelpunten MVV: Orhan Dzepar en Mart Remans. Toeschouwers: 3.500.