18:45

logo Willem II

Willem II

MVV-Jong PSV: 3 - 3

Een voorsprong van drie doelpunten was niet voldoende voor MVV om de eerste overwinning in twee maanden tijd te boeken. Tegen Jong PSV leek de ploeg van trainer Darije Kalezic lange tijd aan de winnende hand, tot invallers Yorbe Vertessen en Kristófer Ingi Kristinsson met twee doelpunten in amper een minuut tijd de stand weer gelijk trokken.

Trainer Kalezic was dan ook teleurgesteld dat zijn ploeg een zeker lijkende overwinning nog uit handen heeft gegeven. "Voorafgaand had je me mogen feliciteren met een punt, maar achteraf hadden we dit moeten winnen", zei de coach na afloop voor de camera's van Fox Sports. Toch wil hij niet te negatief zijn. "Dit is zeker een teleurstelling, maar ik kijk toch door deze 3-3 heen, want een uur lang waren we de betere ploeg. Ik ben blij dat ze hebben laten zien dat ze de taken willen uitvoeren. De jeugdigheid nam het even over toen het water aan de lippen kwam te staan, maar het is aan mij om dat aan te pakken." Ook Arne Naudts, die met twee doelpunten op weg leek om man of the match te worden, reageerde teleurgesteld. "Die lach van die twee doelpunten is wel van mijn gezicht", klonk hij teleurgesteld. "Dit is echt klot. Geen idee hoe we dit nog weg hebben kunnen geven."

Ruim een uur lang leek er voor MVV helemaal geen vuiltje aan de lucht. De ploeg zette Jong PSV goed vast en liet de tegenstander niet voetballen. Alleen in de eerste helft konden deze bezoekers alleen in de eerste vijf minuten nog bij het doel van keeper Mike Havekotte in de buurt komen, maar daarna was het MVV dat het heft in handen nam en de indruk wekte dat de zegeloze reeks nu wel lang genoeg geduurd had.

Na een kwartier spelen zorgde een goede combinatie tussen Raoul Last en Joeri Schroijen voor de eerste echte mogelijkheid voor MVV, die door Arne Naudts direct werd afgerond. Last gaf de bal voor en de Belg tikte bij de tweede paal binnen. "Daar hebben we deze week op getraind. Dan is het lekker dat die bal erin zit", keek Naudts terug op zijn eerste goal.

De Maastrichtenaren bleven scherp en hielden de ruimtes voor de tegenstander klein. George McEachran, die van Kalezic de voorkeur had gekregen boven Koen Kostons, Matteo Waem en Tim Zeegers wisten drie keer op pure inzet de bal te veroveren en de druk op Jong PSV hoog te houden. Nog voor rust resulteerde dat in de 2-0, toen Schroijen de bal op inzet doorgespeeld kreeg, met het hoofd beheerst controleerde en de bal achter PSV-doelman Maxime Delanghe wist te schuiven.

Ook in de tweede helft hielden de Sterrendragers de tegenstander aanvankelijk goed onder druk, maar nadat opnieuw Naudts voor de 3-0 had gezorgd, kroop PSV meer uit de schulp en wist bij vrijwel de eerste echte kans meteen het net te vinden. Invaller Kristinsson verkleinde de achterstand en luidde een lastigere periode voor de mannen van Kalezic in. Het werd wat slordiger aan de kant van MVV, dat de controle even kwijt was. Timo Stavitski, die na een uur spelen in het veld was gekomen voor McEachran, wist een vier tegen een-overtalsituatie niet uit te buiten. Langzaam wist MVV het overwicht terug te krijgen, tot uit het niets de 3-2 viel. Yorbe Vertessen bracht Jong PSV weer terug in de wedstrijd. Nog geen minuut later was het opnieuw Kristinsson die voor ongeloof op de MVV-bank zorgde met de gelijkmaker.

Even leken de punten toch nog in De Geusselt te blijven, maar een schot van Schroijen spatte vlak voor het eindsignaal uiteen op de paal en ook Naudts wist de overwinning niet meer binnen te slepen. "Die 4-3 had er gewoon in gemoeten. Punt", klonk de Belg kritisch over zijn gemiste kans. "Iedereen zit wel even dik in de put. Deze 3-3 voelt als een verlies." MVV schiet op de ranglijst niks op met het gekijkspel. De Maastrichtenaren blijven zestiende met tien punten uit dertien duels.