30 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

voetbal

MVV-Jong Ajax: 4 - 1

Ze zijn de toekomst van het Nederlandse voetbal, de talenten van Ajax. Eerder speelden onder meer Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Brian Brobbey en Noa Lang met Jong Ajax tegen MVV. Gisteren was de voetbaltoekomst vooral bij MVV waar te nemen: de Maastrichtenaren overklasten de Amsterdammers op alle fronten: 4-1.

Samen hebben ze nog geen 70 wedstrijden in de verdediging van MVV achter hun naam. Toch speelden Tim Zeegers, Marko Kleinen, Rein van Helden en Lars Schenk gisteren alsof ze al jaren het gemeenschappelijk slot op de MVV-deur zijn. Ze hielden Jong Ajax ver van het strafschopgebied van MVV en gaven daardoor slechts één echte kans weg. Omdat van het middenveld Orhan Dzepar, Nicky Souren en Jarne Steuckers telkens wel iemand vrij stond en de bal weer soepel van voet tot voet ging en de aanvallers Mart Remans, Koen Kostons, Sven Blummel en Ruben van Bommel zich vlijmscherp toonden, kregen de bijna 6000 toeschouwers een heerlijk voetbalavondje voorgeschoteld.

Al na 10 minuten kon De Geusselt juichen. Sven Blummel speelde goed in op Remans, die in de kleine ruimte toch een schot wist te lossen. De Ajax-doelman had er geen antwoord op: 1-0. 

Tien minuten later was er tegenspoed voor MVV. Rico Zeegers moest er geblesseerd af waardoor de gelegenheidsdefensie -ook Matteo Waem en Leroy Labylle keken toe- werd aangevuld met middenvelder Marko Kleinen. Die kweet zich echter uitstekend van zijn taak en zag al snel de 2-0 vallen: een slim tikje van Kostons - na een prachtige snelle aanval - bracht de bal bij Sven Blummel: een technisch perfecte knal zeilde langs de doelman in de kruising. MVV kreeg daarna diverse kansen op 3-0, maar de ploeg van Verberne mocht ook blij zijn dat ze met 2-0 de rust haalde: een schot van Misehouy stuiterde via onderkant lat in de handen van Romain Matthys. Overigens het enige wapenfeit van de Amsterdammers in de eerste helft.

Na rust liet MVV zich te ver terugdringen door de Amsterdamse talenten waardoor de aansluitingstreffer dan toch viel. Nu mikte Misehouy beter via binnenkant paal. MVV leek even van slag en had overtredingen nodig om het voetbal van Jong Ajax te ontregelen. Met enig fortuin brachten de Sterrendragers de marge weer op drie. Een afstandsschot van Kostons schampte het gezicht van een Ajax-verdediger waardoor doelman Kremers kansloos was. De treffer gaf MVV weer vertrouwen. Dat betaalde zich uit in de 85ste minuut. Na een ingreep van de sterk spelende Tim Zeegers vond Blummel Kostons aan de rechterkant. Zijn assist was perfect voor de sprintende Ruben van Bommel: 4-1. Met het 'Meh me Lepke' uit de speakers in de Geusselt vierde MVV een terecht feestje. Trainer Verberne was vooraf vooral benieuwd hoe zijn ploeg de zeperd in Eindhoven zou verwerken. De 4-1 eindstand het vertoonde spel maar met name de vechtlust met een gehavend team leidden maar tot één conclusie: dit MVV is tot veel in staat.

Klik HIER voor nabeschouwingen op film, met Koen Kostons, Sven Blummel, Marko Kleinen, Rein van Helden en Maurice Verberne.

MVV-Jong Ajax 4-1 (2-0), 10. Mart Remans 1-0, 28. Sven Blummel 2-0, 53. Gabriël Misehouy 2-1, 68. Koen Kostons 3-1, 85. Ruben van Bommel 4-1. Geel: Dzepar, Remans, Kostons en trainer Verberne.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Rico Zeegers (20. Marko Kleinen), Rein van Helden, Lars Schenk, Sven Blummel, Nicky Souren (78. Thomas van Bommel), Orhan Dzepar, Jarne Steuckers, Mart Remans (68. Ruben van Bommel) en Koen Kostons.