18:45

logo Willem II

Willem II

MVV-Helmond Sport: 4 - 0

Meh me lepke! Het schalde minutenlang door stadion De Geusselt na de 4-0 van MVV tegen Helmond Sport. De Sterrendragers speelden met de Helmonders en konden zich maar één ding verwijten: dat de score niet nóg hoger uitviel.

Het was weer eens wat anders voor MVV dit seizoen. De grote favoriet zijn in een wedstrijd. En dat tegen Helmond Sport, dat een spelersbudget kent van 2 miljoen euro en hiermee onder meer Tom Beugelsdijk, Peter van Ooijen en Martijn Kaars naar Brabant lokte. Het tekent de nieuwe status van MVV. De ploeg is geen eendagsvlieg in de top van de KKD weet inmiddels elke tegenstander. Ook Helmond dat zich vanaf het begin terugtrok in een meer dan goedgevulde Geusselt (7011 toeschouwers).

Het was dan ook MVV dat de eerste kansen kreeg maar Nicky Souren en Sven Blummel hadden het vizier niet op scherp. Helmond counterde een aantal keer gevaarlijk waardoor zich een alleraardigste wedstrijd ontspon. MVV combineerde soms weer uiterst fraai en een treffer kon niet lang uitblijven. Het was de uitblinkende Ruben van Bommel die zijn basisdebuut in De Geusselt opluisterde met een treffer. Een fantastische actie van Blummel kwam voor de voeten van het talent die oud-MVV’er Mike Havekotte kansloos liet.

De fraaiste aanval van de avond leverde helaas geen doelpunt op. Tiki-taka tussen Matteo Waem, Ruben van Bommel, Marko Kleinen, Sven Blummel en Jarne Steuckers bracht de bal bij Koen Kostons. De spits deed alles goed, kapte een verdediger uit en schoot fraai maar een Helmond-speler wist de bal met een uiterste poging met een sliding van de lijn te halen. Een paar minuten later was het wel raak. Nu was Ruben van Bommel de aangever na een fenomenale sprint en dribbel. Nicky Souren mocht binnentikken.

Na rust was het snel opnieuw kassa. Ruben van Bommel glipte maar weer eens langs zijn tegenstander die hem enkel kon stoppen met een overtreding. De vrije trap werd door Helmond-verdediging in eigen doel gewekt. MVV controleerde de wedstrijd en Helmond drong niet meer aan. 4-0 werd het door een enorme blunder. Verdediger Van der Meer tikte terug op Havekotte die echter net zijn doel had verlaten.

Met een 4-0 op zak speelde MVV het duel professioneel uit. Even leek het feest compleet vanwege de tussenstand van Heracles, maar die ploeg wist ik de blessuretijd nog te winnen, waardoor MVV trots tweede blijft in de stand.

MVV-Helmond Sport 4-0 (2-0), 23. Ruben van Bommel 1-0, 32. Nicky Souren, 2-0 52. Lorentzen eigen goal 3-0, 85. Van der Meet eigen goal 4-0. Toeschouwers 7011.

Opstelling: Romain Matthys, Leroy Labylle (85. Tim Zeegers), Rein van Helden, Matteo Waem, Lars Schenk, Nicky Souren, Marko Kleinen (85. Saul Penders,  Jarne Steuckers (62. Mart Remans), Sven Blummel, Koen Kostons en Ruben van Bommel (73. Dailon Livramento).