27 september
20:00
logo jong Ajax

Jong Ajax

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

MVV-Helmond Sport: 3 - 2

Bij het tweede van Standard Luik speelde hij zijn wedstrijden op bijveldjes. Ja, in Luik zag men zijn talent, maar doorbreken was er nog niet bij. De technische staf in Maastricht zag dit talent ook en wist hem binnen te halen. Bij zijn eerste twee profwedstrijden in dienst van MVV bleef de teller nog op nul staan, maar gisteren tegen Helmond Sport was Mitchy Ntelo ‘on fire’. IJskoud als Filippo Inzaghi in zijn beste dagen schoot hij hoogstpersoonlijk Helmond Sport aan flarden: 3-2.

Ietwat verlegen stond Mitchy Ntelo (20 jaar) tussen zijn feestende medespelers. Misschien nog wat onder de indruk van zijn eerste goals in een opnieuw sfeervolle Geusselt. Totdat trainer Klaas Wels hem letterlijk een zetje in de rug gaf. Alsof hij wilde zeggen: neem je applaus maar in ontvangst. En dat deed de jonge Luikenaar. Het applaus was meer dan terecht. Drie keer stond Ntelo aan het kanon, en dat had zelfs vier of vijf keer kunnen zijn. "Ik had op het laatst geen benen meer", zei Ntelo, die ook de Nederlandse taal goed beheerst. Maar over die gemiste kansen maalde na afloop van de boeiende wedstrijd tegen Helmond Sport niemand. Het ging vooral over de hattrick van Ntelo. Zijn eerste scoorde hij na tien minuten: een steekbal van Sven Blummel werd door de sterke spits op waarde geschat. Hij hield een Helmond-verdediger van zich af en schoof de bal koel langs oud-MVV-doelman Mike Havekotte. Tien minuten later wierp het trainen van Klaas Wels op het afjagen van de tegenstander zijn vruchten af. Ntelo onderschepte een belabberde breedtebal en bleef opnieuw ijskoud: 2-0.

De 2-0 was een weelde voor de Sterrendragers, maar eigenlijk was Helmond Sport de beter voetballende ploeg. De Brabanders combineerden gemakkelijk, al kwamen ze niet tot grote kansen. De eerste echte kans was wel meteen raak: Jelle Goselink knikte een voorzet onhoudbaar achter Thijmen Nijhuis. 2-1 was de ruststand, en MVV zocht onder een klaterend applaus de kleedkamer op.

Na rust eenzelfde spelbeeld: Helmond dat mocht combineren, MVV gevaarlijk via uitbraken. Invaller Dylan Seys bracht nieuwe dynamiek in het Helmondse spel. Zijn op maat gesneden voorzet in de 70ste minuut was opnieuw een cadeau voor Goseling. Het was een gevolg van het feit dat MVV zich te ver liet terugdringen en er zodoende nauwelijks meer uit kwam. 

Des te knapper was het dat de mannen van Wels na de gelijkmaker de rug wisten te rechten, en op jacht gingen naar de nieuwe voorsprong. Captain Blummel was dichtbij met een schot tegen de lat. Wie anders dan Ntelo liet het net twee minuten later wel bollen. Een knappe pass van Leroy Labylle werd door Mitchel Keulen doorgetikt naar de MVV-spits, die opnieuw raak vuurde met zijn linker en daarmee de Geusselt in vuur en vlam zette. Bijna voegde Ntelo nog een treffer toe aan zijn totaal, maar Havekotte was op zijn post. Bevangen door kramp stortte hij vervolgens ter aarde en moest hij zich laten wisselen. Het beste medicijn kwam van de Angel-Side: zij bejubelden hun hattrickheld, net als de andere Sterrendragers luidkeels. Zes punten uit drie wedstrijden: een prima start voor MVV. 

MVV-Helmond Sport 3-2 (2-1): 11. Mitchy Ntelo 1-0, 20. Mitchy Ntelo 2-0, 36. Jelle Goselink 2-1, 70. Jelle Goselink 2-2, 77. Mitchy Ntelo 3-2. 

Opstelling: Thijmen Nijhuis, Rico Zeegers, Simon Libert, Matteo Waem, Mitchel Keulen; Thomas van Bommel (48. Tim Zeegers), Marko Kleinen (90. Kai Bösing), Marciano Aziz (67. Lucas Kalala); Sven Blummel, Mitchy Ntelo (87. Adam Mami).