16 april
20:00
logo FC Oss

TOP Oss

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

MVV-FC Eindhoven: 2 - 0

Het is nog maar vier maanden geleden dat MVV Maastricht alle hoeken van het veld te zien kreeg tegen FC Eindhoven. Na een 4-0 nederlaag zakte MVV naar de laatste plaats op de ranglijst. Hoe anders is de wereld nu. Vrijdag boekte MVV de zesde thuiszege op rij: datzelfde Eindhoven werd deze keer vrij probleemloos aan de kant gezet: 2-0.

Waar gaat dit eindigen? Het is een vraag die langzaam gesteld mag gaan worden bij de prestaties van MVV. De zesde zege op rij in eigen huis, weer de nul achterin, een gedeelde tiende plek in de stad en vierde in de periode. Natuurlijk heeft MVV geen echte ambities dit seizoen, maar de verstokte fan zal toch langzaam op zijn minst de periodestand in de gaten gaan houden. Zou het dan toch?

En waarom ook niet. MVV is in bloedvorm, en weet ook mindere wedstrijden te winnen. Waar de rood-witten vorige week een uitstekende pot op de mat legden tegen Almere City, was de wedstrijd tegen FC Eindhoven een stuk moeizamer. Zeker de eerste helft was stroperig en weinig verheffend. De doelmannen aan beide zijden moesten enkel in actie komen bij een paar slappe rollertjes. FC Eindhoven had de man in vorm, Joy-Lance Mickels, aan banden gelegd, en omdat Sven Blummel en Arne Naudts onzichtbaar waren, wist MVV nauwelijks een vuist te maken. Ook FC Eindhoven kwam niet tot grote kansen, waardoor de wedstrijd zich vooral op het middenveld afspeelde.

In de tweede helft ontvouwde zich een iets opener spelbeeld. Na wat lichte druk van FC Eindhoven was het Jérôme Déom die voor het eerste echte gevaar zorgde. Zijn knappe pegel werd door Ruud Swinkels ternauwernood over de lat getikt. Niet veel later een vervelend moment voor MVV toen de draaischijf op het middenveld, Kürsad Sürmeli, geblesseerd moest afhaken. Zijn vervanger Koen Kostons had echter niet veel tijd nodig om Sürmeli te doen vergeten. Nog geen vijf minuten na zij entree schatte hij een mooi lobje van Déom op waarde en schoot hij snoeihard binnen. Drie minuten later was het opnieuw raak, toen Arne Naudts een zelf verdiende strafschop onberispelijk verzilverde.

MVV hoefde niet meer, en Eindhoven kon niet meer. Als de blauw-witten toch gevaarlijk werden, stond de opnieuw prima keepende Mike Havekotte op zijn post. Achter het stadion ontvouwde zich nog een mooi vuurwerk ter ere van de 119e verjaardag van de club, en en passant kon ook meteen de zesde achtereenvolgende thuiszege worden gevierd. Niet te lang, want maandag wacht een belangrijke pot. In Eindhoven wacht Jong PSV, de nummer twee in de periodestand. Duurt het rood-witte sprookje ook dan nog voort?

MVV - FC Eindhoven 2-0 (0-0) 69. Koen Kostons 1-0, 72. Arne Naudts 2-0. Geel: Havekotte, Mares, Tim Zeegers.

Opstelling: Mike Havekotte, Tim Zeegers, Brem Soumaoro, Luc Mares, Gaston Salasiwa, Thibaut van Acker, Kürsad Sürmeli (63. Koen Kostons), Jérôme Déom, Joy-Lance Mickels, Arne Naudts en Sven Blummel (87. Manuel Angiulli)