logo Willem II

Willem II

voetbal

MVV-Excelsior: 1 - 1

De supporters in De Geusselt kregen tegen de nummer drie van de ranglijst Excelsior een meer dan boeiende avond voorgeschoteld. Een goed spelend MVV maakte het de Rotterdammers meer dan moeilijk. Sterker nog, MVV was een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg en verzuimde de trekker over te halen om de drie punten in huis te houden: 1-1.

Aan het begin van het duel sloeg iedereen de schrik om het hart. De uitblinker van vele wedstrijden, Romain Matthys ging enorm in de fout. In de tweede minuut van de wedstrijd wilde hij voetballend vanaf de doellijn de bal inspelen. “Ik zag de aanstormende Niemeijer te laat in mijn ooghoek”, verontschuldigde de sympathieke Belg zich. Op het moment dat Matthys de bal wilde wegspelen, stak Niemeijer zijn been voor de bal en de bal rolde zo in het MVV-doel. De Sterrendragers gingen niet bij de pakken neerzitten, nee sterker nog: de mouwen werden opgestroopt. En al na zes minuten had dit resultaat. Een fraaie aanval belandde bij Mart Remans die – ondanks een gebroken hand – ijskoud de gelijkmaker binnen prikte. MVV schroefde de duimschroeven aan en binnen vijf minuten volgden enkele goede kansen voor onder meer de goed spelende Arian Kastrati en altijd stabiele Matteo Waem. In de 23e minuut maakte Matthys zijn fout in de beginfase meer dan goed. Van dichtbij schoot Azarkan in de korte hoek, nu bleef de Belg heer en meester over de situatie. De jonge verdediging van MVV stond sowieso sterk te spelen. Lars Schenk gaf zijn tegenstander weinig ruimte, het centrale duo Waem en Rico Zeegers steeds beter heersen en Tim Zeegers op rechts zich een slag in de rondte werkte en aan die zijde lange rushes maakte.

Na rust direct de mooiste actie van de avond. Een prachtige aanval belandde bij een inglijdende Nicky Souren, die opnieuw uitgroeide tot de stabiele factor binnen het team. De bal leek in het Rotterdamse net te belanden maar doelman Van Gassel kon nog net met zijn voet de bal keren. MVV bleef druk zetten maar ook Excelsior zocht constant de aanval. Logisch, want om zicht te houden op rechtstreekse promotie moest er gewonnen worden! In de 73e minuut kreeg Sven Blummel een uitgelezen kans op de 2-1. Mart Remans omspeelde op de achterlijn de doelman en legde de bal panklaar neer voor de aanvoerder. Maar de Brabander miste vanaf zeven meter het lege doel.

Even later ontsnapte MVV. Een voorzet kon vrij voor het doel worden ingekopt door Eijgenraam. De krachtige bal verdween echter net over het Maastrichtse doel. In de 83e minuut ging plots de ingevallen Mitchy Ntelo alleen op het Rotterdamse doel af. Hij werd onderuit gewerkt door Excelsior-verdediger El Yaakoubi: rood! MVV ging hierna nog duidelijker op zoek naar de drie punten. Remans (1x) en Blummel (2x) waren vervolgens dicht bij de winnende treffer. Echter het boeiende duel, met twee aanvallend ingestelde teams, eindigde in een 1-1. Niet alleen was de amusementswaarde een 8,5 in De Geusselt, opnieuw blijkt dat er veel voetbal in dit MVV zit. Dat het er niet iedere week uit komt, is wellicht logisch bij een team dat groeit. Maar wedstrijden – en vaak ook uitslagen - zoals tegen NAC, De Graafschap, ADO Den Haag en Excelsior – kunnen geen toeval zijn. In ieder geval biedt dit MVV voldoende basis om en volgend seizoen een mooi voetbalseizoen van te gaan maken.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Rico Zeegers, Matteo Waem, Lars Schenk (46. Leroy Labylle), Nicky Souren, Marko Kleinen (75. Marko Kleinen), Sven Blummel, Mart Remans, Toshio Lake (82. Mitchy Ntelo), Arian Kastrati (46. Ronald Albert). Gele kaart: Alberg en Rico Zeegers 83e minuut rode kaart voor El Yaakoubi (Excelsior).