18:45

logo Willem II

Willem II

MVV-De Graafschap: 2 - 2

Een ouderwets avondje Geusselt leek MVV aan een knappe zege te helpen op De Graafschap. Helaas gooide Jeffry Fortes ik extremis roet in het eten: 2-2.

Trainer Maurice Verberne gaf het al aan in het wedstrijdboekje: MVV had een vreemde winterstop achter de rug. Trainingskamp in Turkije, wedstrijd tegen VVV, afgelaste pot tegen Telstar en daarna vrij en trainen. Wat Verberne betreft mocht het wel weer beginnen allemaal. Dat bleek het geval voor heel MVV want de rood-witten kwamen ijzersterk uit de startblokken tegen De Graafschap. De Doetinchemmers, met ex-United speler Alexander Büttner in de basis en ex-Ajacied Siem de Jong op de bank kwamen er in de beginfase nauwelijks aan te pas en konden blij zijn dat een schot van Lars Schenk net getoucheerd werd.

Na een kwartier zakte het overwicht van MVV weg. Op het kunstgras ontspon zich een boeiend duel met veel passie en strijd en een aardig combinerend MVV. Toch was het De Graafschap dat de ban brak. In de 25ste minuut liet Philippe Brittijn Romain Matthys kansloos. MVV had het even moeilijk en de 0-2 hing in de lucht. Toch was het de gelijkmaker die viel. Een knappe aanval kwam via Koen Kostons bij Nicky Souren die de bal simpel binnen schoof.

Na rust startte MVV furieus. Opnieuw Kostons ontsnapte aan de buitenspelval en bediende Ruben van Bommel op maat. MVV op voorsprong in een kolkende Geusselt, - bijna 6500 toeschouwers - met ook een sfeervol gastenvak. De Graafschap zette wel aan, maar werd nauwelijks gevaarlijk. MVV kwam vaker voor het doel, maar speelde een aantal keer een man-meersituatie uiterst slordig uit. Doordat de 3-1 niet viel, bleef De Graafschap erin geloven. Met ervaren eredivisie- en KKD-spelers Giovanni Korte, Danzell Gravenberch en Siem de Jong als verse krachten kwam MVV onder druk te staan. Net op het moment dat niemand het meer verwachtte, viel de gelijkmaker alsnog. Jeffry Fortes mocht te vrij binnenknikken bij een corner in de 90e minuut. Al met al geen onverdiende uitslag, al had MVV meer moeten doen met de ruimte in de tweede helft.

Rest nog een compliment voor de respectvolle minuut stilte voor Pelé en de uitstekend leidende scheidsrechter Ruperti die ervoor zorgde dat MVV en De Graafschap er een echte wedstrijd van konden maken.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Lars Schenk (81. Clint Essers), Matteo Waem, Rein van Helden, Leroy Labylle, Jarne Steuckers, Orhan Dzepar, Nicky Souren, Sven Blummel (81. Marko Kleinen), Koen Kostons, Ruben van Bommel (70. Mart Remans). Toeschouwers 6433.