20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

mvv-almere: 2 - 0

2-0 Winst tegen de potentiële nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie, Almere City FC, waar moeten we beginnen?

Met het eerste doelpunt in MVV-dienst voor Sven Blummel?

Of voor het eerst in 10 jaar tijd dat MVV vijf thuiswedstrijden op rij weet te winnen?

Misschien dat het voor de Sterrendragers in zes wedstrijden tijd de vijfde zege is?

Dat MVV na de winterstop net zoveel punten heeft vergaard als  runner-up Almere?

Of misschien wel met het feit dat Joy Lance Mickels helemaal los is en in de vierde achtereenvolgende week het net wist te vinden?

Of dat het de 16e keer is dat Almere niet wist te winnen van MVV?

“Ik heb kippenvel”, zei trainer Darije Kalezic dan ook na afloop. “Kippenvel van de passie, inzet en het mooie resultaat.” De coach sloeg de spijker op de kop, het was immers een dik verdiende zege van zijn ploeg.

MVV begon goed gegroepeerd aan de wedstrijd. De ploeg die bij winst op plek 2, en dus op een directe promotieplaats, zou staan had het moeilijk met de massieve aanpak van MVV. Er was op het middenveld een glansrol weggelegd voor de uitblinker van de avond, Jerome Deom. In de studio van ESPN noemde Hans Kraay jr. de Belg in Maastrichtse dienst niet voor niets de Andrés Iniesta van MVV. “Wauw, wat een eer”, zou de Jerome na afloop dan ook zeggen. Deom schitterde inderdaad: hij hield goed het overzicht, zette constant tegenstanders op het verkeerde ben, hield de rust in het team en strooide met mooie passes. Daarbij stond de verdediging deze keer weer als een huis. Zelfs oude bekende Thomas Verheydt werd de hele avond door het centrale verdedigingsblok in een houdgreep gehouden. De sympathieke oud-MVV’er wist in 90 minuten tijd als spits van de gasten geen enkele kans te creëren. “Dat was sowieso ons probleem vanavond. We hebben bijna niets weten te creëren. En als je al een kansje krijgt, dan moet je hem wel benutten. MVV hield ons goed in bedwang. Mijn complimenten.”

In de eerste helft dus ook nul kansen dus voor de promovendus in spé. Dat kon van MVV niet gezegd worden. MVV schakelde constant snel vanuit de eigen verdediging om richting de aanval. Na 18 minuten had Luc Mares al de 1-0 op zijn voet. Na een scrimmage na een hoekschop kwam hij net een teenlengte te kort om te scoren. MVV bleef de bovenliggende partij en voor de thee waren er voor Arne Naudts en Jerome Deom nog goede mogelijkheden.

Na de pauze ook nu een spelbeeld in het voordeel van MVV. Direct na rust een vernietigende uithaal vanaf 18 meter van Thibaut van Acker. Maar de bal verdween centimeters naast het doel. Het feit dat Almere pas in de 57e minuut de eerste kans van de wedstrijd kreeg,  is alleszeggend. Mike Havekotte wist de inzet van Hammouti tot hoekschop te verwerken. Almere begon druk te zetten en trok enkele keren gevaarlijk richting het Maastrichtse doel. Assistentie kreeg doelman Havekotte in minuut zeventig in de vorm van een engeltje op de lat. Een knalharde uithaal van John Yeboah stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. Hoe het wel moet bewees Sven Blummel vier minuten later. Hij ging diep op een pass van Mickels en haalde knalhard uit. Via de onderkant van de lat zette hij de 1-0 op het scorebord. Almere was diep onder de indruk van zoveel Maastrichtse passie en voordat men er erg in had, ging Joy Lance Mickels alleen op het vijandelijke doel af. Met een mooie stift zette de aanvaller een punt achter de wedstrijd: 2-0.

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Tim Zeegers, Kürsad Sürmeli, Luc Mares, Gaston Salasiwa, Brem Soumaoro, Thibaut van Acker, Jerome Deom, Sven Blummel (86. Koen Kostons), Arne Naudts (89. Manuel Angiulli), Joy Lance Mickels (90. Marko Kleinen). Gele kaart: Jerome Deom, Joy Lance Mickels. Scheidsrechter: Bax. Toeschouwers: 0.