Jong PSV - MVV Maastricht : 1 - 1

MVV pakt punt in leuke wedstrijd tegen Jong PSV (1-1)

In een leuke wedstrijd pakte MVV Maastricht maandag 16 maart jl. in het Jan Louwers Stadion een punt tegen Jong PSV (1-1). Met het punt beloonde MVV zichzelf te weinig voor een goede wedstrijd, die op en neer ging, maar waar MVV de beste kansen kreeg. Davy Brouwers was echter de enige die namens MVV keeper Wintjens passeerde.

Met een selectie om van te watertanden kon coach Darije Kalezic aantreden tegen de ploeg van Ron Elsen. PSV 1 had onder andere Schaars, Vloet, Ritzmaier, Hiljemark en Tamata afgevaardigd. Een kwintet dat niet zou misstand in een reguliere Eredivisie-ploeg. Een kwintet ook dat de jonge talenten van PSV moest stimuleren en aansturen om het spel te maken in 'eigen huis'. Dat lukte in de beginfase van de wedstrijd aardig. Met de rappe Boljevic op de linkerflank werd er veelvuldig op snelheid gespeeld. Echt dreigende momenten waren er echter niet voor het doel van keeper Jo Coppens. MVV voetbalde van het begin heel aardig mee en het spel golfde van doel naar doel. Na een 10-tal minuten zette Bryan Smeets een goede aanval op via Jordy Croux op links. Die bereikte met een voorzet Davy Brouwers bij de tweede paal, met dank aan een 'schijnbeweging' van Sven Braken. Brouwers had het vervolgens eenvoudig omdat keeper Wintjens op de grond lag: 0-1. Even later leek Jong PSV op gelijke hoogte te komen, maar de kopbal van Hiljemark werd op de lijn weggekopt door Hawbir Moustafa. MVV bleef goed voetballen en zag Sven braken op het half uur het strafschopgebied in slalommen. Tussen drie verdedigers in kreeg hij een beuk, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. De afgeketste bal kwam voor de voeten van Marco Ospitalieri die rakelings naast schoot. 

Na rust kwam Jong PSV goed uit de startblokken. Net als tegen RKC Waalwijk incasseerde Jo Coppens een tegentreffer uit een makkelijk gegeven vrije trap: Ritzmaier legde aan, Jo Coppens pareerde de bal maar kon niet voorkomen dat de instormende Schaars de bal in het dak van het doel kogelde: 1-1. Hierna kon de wedstrijd weer alle kanten op. Er waren goede kansen voor Jong PSV via Boljevic en Vloet. Aan de andere kant kogelde Niels Vorthoren de bal met rechts op doelman Wintjens, die een uiterste krachtsinspanning moest leveren om het leer uit zijn doel te houden. Even later leek Stef Peeters de bal binnen te krullen, maar weer stond Wintjens in de weg. De rebound die de keeper aan Davy Brouwers verschafte leidde wel tot een treffer van MVV's topscorer, maar de grensrechter had geconstateerd dat tenminste één MVV-er hinderlijk buitenspel had gestaan bij het schot van Peeters. Weer geen voorsprong dus. In de laatste minuut van de wedstrijd stuurde Bryan Smeets op rechts Jordy Croux alleen op het vijandige doel af. Croux aarzelde echter een halve seconde te lang, zodat Heesakkers de bal net voor de voeten van de rappe aanvaller kon wegtikken. Het bleef derhalve na een leuke wedstrijd 1-1. 

Met het gelijke spel blijft MVV Maastricht de ongeslagen status behouden in de vierde periode. Koploper in deze periode is sinds maandagavond VVV Venlo, dat met de volle buit uit drie wedstrijden bovenaan staat. FC Einhoven is de beste achtervolger zónder periodetitel op zak (6 punten). De Graafschap en MVV volgen met 5 punten. 

Vrijdag aanstaande komt de aanstaande kampioen NEC Nijmegen naar Stadion de Geusselt. Door de resultaten van de 30e speeldag wordt vrijdag mogelijk de kampioenswedstrijd afgewerkt in Maastricht. NEC moet dan vrijdag tenminste 1 punt meer halen dan concurrent FC Eindhoven, dat thuis tegen Sparta Rotterdam speelt. Viert NEC vrijdag een feestje in Stadion de Geusselt, of steekt de ploeg van Ron Elsen daar een stokje voor... De wedstrijd begint om 20.00 uur. 

Fotoverslag