03 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

voetbal

Jong AZ-MVV Maastricht: 0 - 1

Hij glundere na afloop van oor tot oor en nam de felicitaties dankbaar in ontvangst. Romain Matthys was de uitblinker bij MVV en hield door knap keeperswerk de nul op het scorebord waardoor drie verdiende punten mee naar Maastricht konden.

Matthys kwam afgelopen zomer over van KAS Eupen en speelt dit hele seizoen voor MVV Maastricht. Nu hij van trainer Klaas Wels de kans en het vertrouwen gekregen heeft om als eerste man onder de lat te gaan staan, heeft hij dat vertrouwen tot op heden niet beschaamd. In zijn 242 MVV-minuten (ACV, Roda JC en Jong AZ) hield de 23-jarige Belg het doel schoon. "Het is altijd mooi om een 'clean sheet' te boeken", zegt Matthys bescheiden na afloop van het duel in Noord-Holland. "Als doelman wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk volhouden en dat ga ik dan ook proberen."

Op voorhand zou MVV in Wijdewormer op het trainingscomplex van AZ op een warm onthaal kunnen rekenen. Immers boekte Jong AZ dit seizoen verrassend sterke uitslagen. Zo werd er gewonnen van Almere City, De Graafschap en VVV Venlo. En werd er verloren bij NAC en  tegen Volendam, dan gebeurde dit met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

MVV liet in de beginfase van de wedstrijd AZ rustig komen en nam zelf het initiatief na een kwartier spelen langzaam maar zeker over. Dit resulteerde in enkele kleinere kansen. Jong AZ - waar ex-MVV'er Jelle Duin een onopvallende avond beleefde - was in de laatste fase van de eerste helft weer meer de baas op het veld. Doelman Matthys mocht zich een paar keer goed laten gelden.

In de tweede helft zochten beide teams geregeld de aanval en konden er enkele kansen worden genoteerd.

In de 67e minuut onderschepte Matteo Waem vakkundig een Alkmaarse aanval en schakelde direct en met een mooie splijtende maar vooral prachtige dieptepass stuurde hij Mitchy Ntelo op avontuur. De MVV-spits was zijn tegenstander te snel af en schoof de bal door de graaiende handen van doelman Reus waarna de bal tergend langzaam de doellijn passeerde. AZ ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Maar de Sterrendragers stonden stabiel in de verdediging. En kwam AZ er even doorheen, dan stond Matthys er als een huis! In de 77e minuut kon hij zich opnieuw twee keer manifesteren. Eerst tikte Matthys een bal uit het hoekje van de goal om de daarop volgende inzet, na een hoekschop, uit de kruising te werken. Aan de overzijde kreeg Marciano Aziz nog een dot van een kans maar deze verzilverde hij niet.

"Ik voelde het gewoon dat ik ging scoren vandaag", aldus Mitchy Ntelo die dit vermoeden  donderdag ook in het bijzijn van zijn trainer had uitgesproken.. De andere matchwinnaar Matthys: "Ik stap als een tevreden man van het veld. Goede wedstrijd gespeeld en drie punten in de tas mee naar Maastricht."

De volgende wedstrijd van MVV is op maandag 15 november. Dan heet FC Den Bosch de tegenstander, aanvang 20.00 uur.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Mitchel Keulen, Clint Essers, Matteo Waem, Rico Zeegers, Nicky Souren, Orhan Dzepar, Marko Kleinen (46. Marciano Aziz), Mart Remans, Mitchy Ntelo (87. Kai Bösing), Sven Blummel (87. Twan Visser). Scheidsrechter: Luuk Timmer. Gele kaarten MVV: Waem, Essers, Souren. Toeschouwers: 300.