MVV Maastricht

voetbal

Jong AZ - MVV Maastricht: 3 - 3

'Noets de mood verlore': MVV wint punt

Zouden Darije Kalezic en Regillio Vrede al een snelcursus Mestreechs hebben gedaan? Of zou Robbie Servais zijn collega's snel hebben uitgelegd wat 'noets de mood verlore heet' in het MVV-clublied betekent? Hoe dan ook, dit MVV is niet eenvoudig te verslaan, zelfs niet na een achterstand. Zo ervoer ook Jong AZ gisteren: 3-3

Aanvoerder Thibaut van Acker gaf het na afloop voor de camera van FOX meteen toe: vorig seizoen zou MVV waarschijnlijk verloren hebben bij na een 2-0 en een 3-1 achterstand. Zelfs de meest verstokte MVV-fan zal een in zijn geheugen moeten graven om een dergelijk scoreverloop te vinden. MVV en een achterstand was meestal een garantie voor een nederlaag. Was, inderdaad, want het MVV van Darije Kalezic geeft niet zo snel op. De kopjes gaan minder snel hangen, de vechtlust blijft aanwezig.

Dat ondervond gisteren Jong AZ, dat zich na een kwartier op rozen waande aangezien Taabouni twee keer het net wist te vinden. Eerst na schlemielig balverlies van Jérôme Déom, niet veel later na een soepele aanval dwars door de MVV-defensie. En dat terwijl de eerste tien minuten wederom voor MVV waren. Schietkansen van Joeri Schroijen en Van Acker troffen echter geen doel. MVV was even aangeslagen, maar wist zich snel te herpakken. Wie anders dan Joeri Schroijen zorgde voor de 'anschlusstor'. Op z'n Schroijens slalomde hij door de AZ-verdediging, om de keeper kansloos te laten met een schuiver in de lange hoek. Het uitvallen van Oussama Zamouri was vervolgens een tegenvaller voor MVV, maar zijn vervanger Joy-Lance Mickels zorgde wel meteen voor meer gevaar vanaf de linkerflank. Het zorgde voor kansen voor Mickels zelf, opnieuw Schroijen en de grootste voor Koen Kostons. Helaas bleef de gelijkmaker uit, en moest MVV aan de andere kant blijven waken voor de snelle en soepel combinerende AZ-aanvallers, die vooral gevaar stichtten via MVV's rechterkant.

Na rust keken beide ploegen even de kat uit de boom, om vervolgens allebei weer de aanval te zoeken. Mickels zag een schot gepareerd door de doelman, aan de andere kant was het na een uur spelen wel raak. De tandem Oosting-Taabouni was MVV opnieuw te machtig, ditmaal met eerstgenoemde aan het kanon.

Met een dubbele wissel (Stavitski en Zeegers voor Kostons en Waem) probeerde chef Kalezic nieuw leven in de ploeg te blazen. Dat lukte, want nog geen tien minuten later stond 3-3 op het scorebord. Eerst knikte captain Van Acker een scherpe vrije trap van Mickels binnen, daarna stond Déom aan het einde van een scrimmage. Met nog twintig minuten op de klok, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Dat bleek ook, want zowel Jong AZ (schot van Sedlacek op de paal, schot van Kunst net naast en kopbal even voor tijd over) als MVV (Schroijen in de allerlaatste seconde) kreeg kansen, maar de 3-3 bleef staan.

Een gewonnen punt, concludeerde Kalezic na afloop. Die constatering was terecht, want de betere kansen waren voor Jong AZ, dat bovendien lang op voorsprong stond. Dat MVV desondanks wist terug te knokken, is een compliment waard. De vechtlust biedt vertrouwen voor de toekomst. Na vier uitwedstrijden heeft MVV even veel punten uit uitduels als het hele afgelopen seizoen. De 'mood neet verlere ' blijkt een prima recept.