18:45

logo Willem II

Willem II

Heracles Almelo-MVV Maastricht: 2 - 2

MVV heeft opnieuw een kampioenskandidaat flink laten zweten. In met name een eerste helft waar MVV strooide met prachtige combinaties, hapte degradant Heracles geregeld naar adem. De ploeg met de hoogste begroting van de KKD had geen antwoord op de vliegensvlugge combinaties van de Maastrichtenaren.

Een onterecht afgekeurd doelpunt van Sven Blummel was een eerste waarschuwing voor de ploeg uit Almelo. Even later tekende Jarne Steuckers voor de 1-0. Na een goede pass van Blummel nam Dzepar de doelman onder vuur, hij stopte de bal niet voldoende waarna Steuckers in de 20e minuut MVV op voorsprong schoot. Heracles had steeds geen antwoord en grip op het snelle spel met vloeiende combinaties van MVV. Pas in blessuretijd leek Heracles iets terug te doen. Doelman Matthys redde echter fraai.

Ook in deel 2 na de rust een opnieuw sterk MVV. Het verbaasde dan ook niemand dat Nicky Souren na een mooie hoekschop 2-0 in het net schoof. Hierna begon Heracles een alles of niks offensief. MVV kreeg nog een fraaie kans via Ruben van Bommel maar het was Heracles dat de 2-1 scoorde. Pas diep in blessuretijd bezweek MVV onder de aanhoudende druk van Heracles dat met acht aanvallers continue stormde: 2-2. Een fraai resultaat waar MVV vooraf voor getekend had. Achteraf toch een kleine kater want de drie punten waren slechts drie minuten verwijderd.

Opstelling: Romain Matthys, Tim Zeegers, Matteo Waem, Rico Zeegers, Leroy Labylle, Orhan Dzepar, Jarne Steuckers (81. Ruben van Bommel), Nicky Souren, Sven Blummel (86. Rein van Helden), Mart Remans, Koen Kostons (90. Dailon Livramento). Gele kaart: Sven Blummel, Ruben van Bommel en Orhan Dzepar. Doelpunten: 20. Jarne Steuckers 0-1, 65. Nicky Souren 0-2, 73. en 92. Hansson (1-2 en 2-2).