Helmond Sport - MVV Maastricht : 3 - 2

Geen punten voor MVV na doelpuntrijk duel in Helmond (3-2)

Twee minuten onachtzaamheid waren er zaterdag 6 december mede debet aan dat MVV Maastricht in Helmond geen overwinning uit het vuur wist te slepen. In een enerverend duel met vijf doelpunten trok MVV uiteindelijk aan het kortste eind (3-2).

MVV en Helmond zijn beide ploegen die zich op dit moment in het onderste deel van de ranglijst bevinden en daarom was het duel van zaterdag in Helmond ook zo belangrijk: punten dienden er gepakt te worden bij de concurrent om een stapje omhoog te kunnen nemen. MVV lekke zich daarvan doordrongen en startte goed aan de wedstrijd. In de 12e minuut volgde de belong voor een goede beginfase. Kjell Knops zorgde met een prachtige pass op Sven Braken ervoor dat de aanvaller vrij voor keeper Van der Steen kon opduiken. Braken lepelde de bal knap over de Brabantse goalie heen en ook een Helmondse verdediger kon niet meer voorkomen dat de bal de doellijn passeerde: 0-1. Na de goal bleef de ploeg van Ron Elsen het betere van het spel houden, al was Tuyp aan de andere kant dicht bij de gelijkmaker. De spits raakte de paal achter Jo Coppens. Toen Tuyp in de 43e minuut een duel aanging met Nick Kuipers in de 16 meter van MVV, zag scheidsrechter Oostrom een penalty in een valpartij van beide kemphanen. Elbers mocht aanleggen vanaf 11 meter en liet Jo Coppens kansloos: 1-1. Eén minuut later voltrok zich hetzelfde scenario. Ditmaal niet uit een penalty, maar vanuit een actie schoot Elbers de bal onhoudbaar achter Jo Coppens: 2-1. De wedstrijd was binnen één minuut gekanteld. Vlak voor rust natuurlijk geen hele fijne ontwikkeling voor de Sterrendragers.

De intentie was dan ook om na de rust zo snel mogelijk de gelijkmaker aan te tekenen. Helmond Sport liet MVV komen en in de 66e minuut was daar dan de 2-2. Een steekpass van Sven Braken werd op waarde beoordeeld door Davy Brouwers. De oud Helmond-speler trof doel in de korte hoek. Hierna kregen beide ploegen kansen op de overwinningstreffer. Helmond trok echter aan het langste eind. Bij een vrije trap werd Tuyp volledig vrijgelaten. De spits vond met een afgemeten voorzet het hoofd van Koot die de overwinningstreffer maakte: 3-2.

MVV Maastricht speelt vrijdag 12 december aanstaande haar laatste thuiswedstrijd van het jaar 2014. Tegenstander in Stadion de Geusselt is dan Jong Ajax. De wedstrijd start om 20.00 uur. 

Fotoverslag