FC Volendam - MVV Maastricht: 0 - 1

MVV boekt tweede zege op rij in de vierde periode

MVV Maastricht heeft zondagmiddag 6 maart jl. de uitwedstrijd tegen FC Volendam tot een goed einde gebracht. Na een fraai omgezette penalty van Peeters, konden de Sterrendragers de drie punten mee naar Maastricht nemen.

In de eerste helft toonde MVV Maastricht zich meteen met drie goede kansen. Doelman Verhulst moest meer dan één keer een redding uitvoeren om ‘Het Andere Oranje’ van een achterstand te behoeden. Thomas Verheydt scoorde bijna zijn vierde doelpunt van het seizoen, na een prachtige combinatie met Peeters door het centrum van de verdediging. De volgende kans kwam er na een corner van Peeters. Santiago pakte uit met een goede kopbal, maar Verhulst haalde de bal uit de rechterbenedenhoek. Vervolgens ging Martina zijn kans, maar zijn lage schuiver strandde op de paal. Volendam probeerde ook te dreigen, maar was niet gevaarlijk genoeg om Coppens in verlegenheid te brengen. Croux probeerde het nog eens van afstand, maar beide ploegen gingen de rust in met een brilscore.

Na rust kwam Volendam iets snediger uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een mooie aanval, maar de hak van Tuyp ging een metertje naast het doel van Coppens. Na deze aanval kwam MVV weer opzetten. Na een strakke voorzet, werd Verheydt tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter legde de bal op de stip. Peeters twijfelde niet en trapte overtuigend binnen. Volendam probeerde de bakens nog te verzetten, maar de 0-1 bleef op het scorebord staan.

Na de wedstrijd hebben de spelers samen met de supporters de overwinning opgedragen aan Vincent Gordijn. Vince (Vin) is zaterdagavond plotseling overleden.

Met deze belangrijke uitoverwinning start MVV Maastricht met zes punten uit twee wedstrijden in de vierde en laatste periode. De ploeg van Ron Elsen is weer een stapje dichter bij deelname aan de Play-Offs.

Vrijdag 11 maart aanstaande is Go Ahead Eagles de gastheer voor de dertigste speelronde. De aftrap van de wedstrijd is om 20.00 uur in De Adelaarshorst.

Fotoverslag