20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

FC Volendam-MVV: 0 - 1

In de voorbeschouwingen rekende FC Volendam al bijna op een 3 tot 4-0 overwinning op MVV. Maar zoals wel vaker kwam hoogmoed voor de val. Joeri Schroijen, een uitstekende organisatie en werklust zorgden voor een razendknappe 0-1 zege voor de rood-witten,

De trots was na de wedstrijd van het gezicht van Darije Kalezic af te lezen. De oefenmeester hamert al sinds zijn aantreden op een strakke organisatie en het uitvoeren van taken. Ook Kalezic ziet natuurlijk wat iedereen ziet: dit MVV loopt niet over van kwaliteit, maar kan met vechtlust en discipline toch de nodige punten pakken. Zeker als MVV het spel zelf niet hoeft te maken, zoals gisteren in het winderige Volendam. De wijdbroeken mochten de bal hebben, en MVV zakte vanaf de eerste minuut in, loerend op een enkele uitval. Want die komt in elke wedstrijd, en zeker wanneer je Joeri Schroijen in de gelederen hebt. Die bewees in de twaalfde minuut maar weer eens zijn waarde. Een volledig mislukte corner van Jérôme Déom kwam via-via voor de voeten van de Weertenaar. Hij nam de bal aan met links, en na een korte stuit haalde hij vernietigend uit met rechts. De bal zeilde fantastisch in de bovenhoek. "Mijn chocoladebeen, maar dat was vandaag niet te merken", lachte Schroijen na afloop.

Voor coach Kalezic kwam de voorsprong te vroeg, zo zei hij. "We moesten nog lang." Toch zag hij zijn ploeg groeien in de wedstrijd. Verdedigend stond MVV, nog zonder de aanwinsten Brem Soumaoro en Kürsad Sürmeli, zeer compact, waardoor de veelscorende Volendam-aanval nauwelijks een poot aan de grond kreeg. Na rust voerde de thuisclub de druk wel op, maar grote kansen kreeg de ploeg van trainer Wim Jonk ook na de thee niet. Sterker nog: MVV had gewoon de wedstrijd in het slot moeten gooien. De zeer bedrijvige Oussama Zamouri schoot een kwartier voor tijd net naast, twee minuten later speelde Schroijen een snelle counter niet goed uit. Tien minuten voor tijd stuitte Naudts op de doelman na een knappe hakassist van Zamouri, die zelf zijn schot uit de rebound miraculeus naast zag caramboleren. Omdat ook Volendam-spits Mulattieri het vizier gelukkig niet op scherp had staan, bleef de 0-1 stand op het bord, en mocht MVV zich opmaken voor een heerlijke terugreis naar Maastricht.

FC Volendam - MVV 0-1 (0-1). 12. Joeri Schroijen 0-1.

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Tim Zeegers, Luc Mares, Matteo Waem, Gaston Salasiwa; Thibaut van Acker, Jérôme Déom (66. Thomas van Bommel), Koen Kostons; Oussama Zamouri (86. Marko Kleinen), Arne Naudts en Joeri Schroijen.