FC Emmen - MVV Maastricht: 0 - 0

MVV neemt punt mee na lastige uitwedstrijd in Emmen (0-0)

MVV Maastricht heeft aan de lastige uitwedstrijd in Emmen een puntje overgehouden. In de JENS Vesting werd het op een glad en moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld 0-0.

FC Emmen kreeg in de wedstrijd de beste kansen, maar keeper Bo Geens stond telkens op zijn post. In de eerste fase van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd. Tot aan het halve uur waren er aan beide kanten weinig noemenswaardige acties geweest. In die eerste periode had trainer Ron Elsen wel al één keer gedwongen moeten wisselen. Middenvelder Ricardo Ippel kreeg een tik en moest het veld verlaten met een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Florian Loshaj. In de 27e minuut was er een kans voor de thuisploeg, nadat in de MVV-verdediging de bal niet goed werd weggewerkt. Bo Geens moest met een uiterste inspanning redding brengen, voordat een Emmen-voet tegen de bal kon worden gezet. Even later mocht Mannes een vrije trap nemen. Zijn harde schot eindigde echter naast het doel van Bo Geens. Zes minuten voor tijd was Dyon Gijzen net te laat bij een voorzet van Joeri Schroijen. De bal kreeg veel vaart op het bevroren kunstgras en was sneller voorbij dan gehoopt door de MVV-aanvaller. Drie minuten voor rust moet Bo Geens wederom redding brengen na een vrije trap van Emmen. In de korte hoek werd hij niet verrast,

Na rust leek MVV meer druk te zetten naar voren. Na vijf minuten leidde dat tot een schotkans van Hawbir Moustafa die mee opgestoomd was en uithaalde. Zijn schot werd echter geblokt. Een rollertje van Dyon Gijzen kon keeper Telgenkamp vier minuten later eenvoudig oppakken. Voor de volgende inzet van Gijzen moest Telgenkamp echter veel meer moeite doen. De Emmen-keeper moest gestrekt om de bal uit de hoek te ranselen. Het was de grootste kans van de wedstrijd voor de Maastrichtenaren. Na twintig minuten in de tweede helft wisselde MVV: Kelechi Nwakali maakte plaats voor Luis Pedro. Die laatste was nog koud in 't veld toen een voorzet achter hem viel en hij net le lang nodig had om te draaien. In de tegenstoot was het rommelig uitverdedigen van MVV dat leidde tot een grote kans voor Krohne, die de bal in kansrijke positie echter over het doel van Bo Geens lepelde. In de laatste fase van de wedstrijd werd er veel balverlies geleden door beide ploegen. De laatste grote kans van de wedstrijd was wederom voor de thuisploeg: Kallon mocht ongehinderd door de MVV-verdediging dribbelen, maar stuitte uiteindelijk op de goed keepende Bo Geens. Die hield deze avond de nul en droeg daarmee bij aan het punt dat de Sterrendragers pakte in de JENS Vesting.

Komende vrijdag, 2 december, staat alweer de volgende uitwedstrijd op het programma voor de ploeg van trainer Ron Elsen. De tegenstander is dan RKC in het Mandemakers Stadion in Waalwijk (aftrap 20.00 uur).