FC Eindhoven - MVV Maastricht: 1 - 1

MVV pakt verdiend punt in lastige uitwedstrijd

De traditioneel lastige uitwedstrijd bij FC Eindhoven heeft MVV Maastricht een punt opgeleverd. Vrijdag 9 september jl. werd met 1-1 gelijkgespeeld. Een uitslag die wel paste bij het wedstrijdbeeld.

Door: Stephan van Appeven

MVV, met in de basis nieuwkomer Luis Pedro en dus zonder de vertrokken Jordy Croux, had het lastig in het Jan Louwers-stadion vóór rust. De Brabanders hadden de bal, controleerden de wedstrijd en creëerden een handje vol kansen. Vooral linksbuiten De Silva maakte het de Sterrendragers erg lastig. Na twaalf minuten was hij er gevaarlijk door, maar was Bo Geens op tijd hem de bal af te snoepen. Vijf minuten later leek de MVV-goalie kansloos. Na een misverstand tussen Nick Kuipers en Steven Pereira was De Silva erdoor en had hij de hoek voor het uitkiezen. Wederom voorkwam Bo Geens met zijn vingertoppen een achterstand. De daarop volgende hoekschop vloog voorlangs via het hoofd van Lieder. Na een half uur kreeg De Silva kans nummer drie. Nu een moeilijkere mogelijkheid (kopbal naast). Een slordig spelend MVV stelde daar weinig tegenover. Een kopballetje van Thomas Verheydt en een kopbal ruim over van Emrullah Güvenç (in buitenspelpositie) waren de enige Maastrichtse wapenfeiten.

Na rust vond er in de eerste tien minuten meer spektakel plaats dan in de hele eerste helft bij elkaar. En dan vooral uit Maastrichts oogpunt. De tweede helft was nog niet fatsoenlijk begonnen en Luis Pedro combineerde zich met samen met Emrullah Güvenç al richting een kans. Pedro schoot de bal tegen de voeten van Swinkels. Nauwelijks een minuut later raakte Steven Pereira het leer faliekant verkeerd en zette zo Vloet op het spoor richting Bo Geens. Maar net als De Silva in het eerste bedrijf, miste ook Vloet een één op één kans. Hij schoot ruim over. Het bleef een levendig eerste kwartier, want ook Uiterloo probeerde Geens te passeren. Zijn afstandsschot was een makkie voor de MVV-keeper. Twee minuten daarna moest hij dan toch prijsgeven. De man die vóór rust zo gevaarlijk was, De Silva, schoot van een meter of zeventien snoeihard raak.

MVV moest op jacht naar de gelijkmaker. Joeri Schroijen was in de 57ste minuut daar enorm dichtbij. Vlak voor Swinkels schoot hij tegen het been van de doelman aan. Eindhoven had in de tegenstoot ook weer een goed antwoord. Vloet kogelde keihard, dit keer tegen de lat. Het bleef echter over en weer gaan. Dit keer was het woord aan MVV, dat via een vrije trap van Florian Loshaj, die door iedereen werd gemist, de paal raakte. De hoekschop die daar op volgde kopte Nick Kuipers een meter naast. MVV kreeg de verdiende gelijkmaker echter wel. Luis Pedro bewees zijn waarde door met een knappe actie, waarbij hij Rossen van Eindhoven door de benen speelde, Joeri Schroijen een niet te missen kans te schenken: 1-1.

Een overwinning was misschien te veel geweest, maar had er nog wel ingezeten. Luis Pedro (uit moeilijke hoek) had de winnende op zijn schoen. Aan de andere kant ontsnapte MVV nog één keer nadat Nick Kuipers achterwaarts terugkopte buiten bereik van Bo Geens, die de bal maar net naast zag rollen.

1-1 bleek de eindstand, een prima resultaat in een traditioneel lastig uitduel. Vrijdag 16 september wacht voor MVV de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen Jong Ajax.