01 maart
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Dordrecht

FC Dordrecht

FC Eindhoven-MVV Maastricht: 0 - 3

MVV Maastricht heeft bij FC Eindhoven goede zaken gedaan. De mannen van Maurice Verberne kwamen huiswaarts met drie punten ina een mooie 3-0 zege. Hiermee heeft MVV inmiddels een mooie serie neergezet. In de afgelopen zeven wedstrijden werd alleen verloren van Cambuur, gelijkgespeeld tegen FC Groningen en maar liefst vijf keer gewonnen. De Maastrichtenaren zijn bezig met een opmars op de ranglijst en staan nog maar twee punten verwijderd van  een play-off-plek en delen plek 1 als het gaat om de derde periode.

Een schrale noordpoolwind die de supporters diep in hun winterjassen deed wegduiken, werd in de eerste helft op het veld niet goedgemaakt. Veel slordigheden aan beide kanten waardoor het niet echt hartverwarmend voetbal was. Tot de 30e minuut viel er aan beide zijden slechts een echt schot tussen de palen te noteren. De beste kans deed zich even later voor. Na een hoekschop viel de bal voor de voeten van Dailon Livramento. Hij kon ongehinderd op doel uithalen, een Eindhovens been blokte echter de bal twee meter voor de doellijn. Vier minuten deed Saul Penders - hij verving de geschorste Marko Kleinen - van zich spreken. Hij haalde vanaf 15 meter uit maar het leer werd knap door de Eindhoven-goalie uit de kruising getikt.

(Geïnteresseerd in nabeschouwing Nicky Souren en Maurice Verberne? Klik op hun naam en de video start)

Na rust brak aanvoerder Nicky Souren al snel open. Een snelle uitval leek Bryan Smeets een goede mogelijkheid te bieden. Daar waar iedereen dacht dat de kans al voorbij was, bediende Smeets de aanstormende Souren op maat die de bal koelbloedig in het netje schoof: 1-0. 

Eindhoven ging op zoek naar de gelijkmaker maar verder als een aantal afstandsschoten kwam de ploeg uit de Nederlandse lichtstad niet. Ook al omdat Romain Matthys weer zijn vorm van vorig seizoen definitief heeft teruggevonden. Maar ook omdat Ozgür Aktas en Wout Coomans opnieuw een ijzersterk duo vormden en Leroy Labylle en de met maagklachten spelende Tim Zeegers zich zelden lieten verrassen. Maar met een 1-0 voorsprong blijft het altijd billenknijpen. En dat bleek ook wel in minuut 82. Na onnodig balverlies kwam het leer plotseling bij Ozan Kökcü terecht. Vanaf 10 meter voor het doel nam hij de bal in een volley direct op zijn voet: tot opluchting van iedereen aan Maastrichtse zijde verdween de bal net langs het doel.

Hoe het wel moet werd in minuut 86 duidelijk. Bryan Smeets tekende voor de 2-0 aan terwijl Ferre Slegers twee minuten later vanaf de punt van het strafschopgebied het Eindhovense doel onder vuur nam. Via het been van de tegenstander zeilde de bal in een boog over de Eindhovense sluitpost: 3-0.

Vrijdag aanstaande kan MVV al doorstoten naar een felbegeerde plek op de ranglijst. In eigen Geusselt moet dan om te beginnen Telstar verslagen worden. Het duel begint om 20.00 uur.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (80. Andréa Librici), Ozgur Aktas, Wout Coomans, Leroy Labylle, Bryan Smeets, Nicky Souren, Saul Penders (62. Nabil El Basri), Ferre Slegers, Mart Remans (Bryant Nieling), Dailon Livramento. Scheidsrechter: Vos. Toeschouwers: 1.500.