01 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Jong AZ

voetbal

FC Eindhoven-MVV Maastricht: 5 - 0

Veel lof kreeg MVV na de uitstekende seizoenstart. Voor de punten, maar ook voor het vertoonde spel. In Eindhoven kwamen de mannen van trainer Verberne met een smak terug op aarde: MVV verloor kansloos met 5-0 van de tweede club uit de Lichtstad, die nu koploper is.

Dat zo’n wedstrijd er een keer tussen zit, is niet onlogisch. Hoe goed de seizoenstart ook is, MVV heeft nog altijd een jonge ploeg die ook tegen een zeperd aan kan lopen. Zeker aangezien de krakers tegen Heracles en Roda veel energie kostten. Tel daarbij op dat FC Eindhoven een uitstekend voetballende ploeg is, en de verklaring voor de nederlaag is daar.

Wat de technische staf enige zorgen zal baren is het groot aantal tegentreffers (MVV heeft de meeste goals tegen) en de ogenschijnlijk vervelende blessures van Jarne Steuckers en Rico Zeegers. Een week tijd om te herstellen, een week tijd om de hoofden leeg te maken. Want dat deze ploeg beter kan, is een feit. Op naar Jong Ajax.

FC Eindhoven-MVV 5-0 (2-0)

23. en 29. Bannis 1-0 en 2-0, 57. Amevor 3-0, 72. Kökcu 4-0, 80. Rottier 5-0. Gele kaart: Rico Zeegers. Toeschouwers 2.470.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Rico Zeegers (71. Rein van Helden), Matteo Waem, Lars Schenk, Nicky Souren, Orhan Dzepar, Jarne Steuckers (54. Ruben van Bommel, Mart Remans (83. Jimmy Vijgen), Koen Kostons (71.Thomas van Bommel), Sven Blummel (86. Dailon Livramento).