FC Eindhoven - MVV Maastricht: 5 - 1

MVV gaat hard onderuit in laatste competitiewedstrijd (5-1)

Na zes winstwedstrijden op rij heeft MVV vrijdag 8 mei de competitie afgesloten met een zeperd tegen FC Eindhoven. De nummer 2 van de algemene ranglijst was in eigen huis veel te sterk voor de ploeg van trainer Ron Elsen: 5-1.

Deschilder hielp FC Eindhoven al na vijf minuten in een zetel. De Belgische middenvelder tikte een voorzet van Horsten hoog in het MVV-doel. FC Eindhoven bleef aandringen op het doel van Jo Coppens, maar de Belgische doelman was een sta in de weg voor de blauw-witte aanvallers. De enige goede kans voor MVV was voor Jordy Croux. Hij kreeg de bal in het Eindhovense strafschopgebied, maar maaide over de bal.

In de tweede helft maakte FC Eindhoven korte metten met MVV. In iets meer dan tien minuten tijd scoorden Hunte en Karg. Hunte scoorde tien minuten later zijn tweede treffer. Dat MVV in dezelfde minuut nog de eer redde via Marco Ospitalieri deed Eindhoven weinig. Aanval op aanval bleef op het doel van Jo Coppens golven en de ingevallen Sleegers bracht de 5-1 op het scorebord.

MVV Maastricht sloot op deze wijze het seizoen in mineur af, na een prima eindsprint in de laatste weken. Omdat de Play-Offs op het nippertje werden misgelopen is het seizoen 2014/2015 voor de Sterrendragers ten einde.