20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

FC Eindhoven-MVV: 4 - 0

Complimenten, geen punten. Dat was de teneur bij MVV de laatste wedstrijden. Gisteren in en tegen Eindhoven was dat anders. Geen punten, maar ook zeker geen complimenten: 4-0.

Eigenlijk liep MVV vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. De ploeg was weer ouderwets rommelig en leed veel te snel balverlies, waardoor FC Eindhoven steeds beter in het spel kon komen. In eerste instantie zonder echt kansen te creëeren, maar de eerste de beste goeie aanval was wel meteen raak. Pozo stond aan het einde van een vloeiende combinatie. MVV wist nauwelijks een vuist te maken, een spelbeeld dat na rust niet veranderde. MVV probeerde het wel, maar miste de rust, de finesse en simpelweg de kwaliteit om het FC Eindhoven moeilijk te maken. De Eindhovenaren liepen eenvoudig uit naar 2-0 (Bogaers), 3-0 (Van der Sande en zelfs 4-0 (Botermans). Het was aan een knappe save van Mike Havekotte te danken dat de score niet nog hoger uitviel. Hij stopte een strafschop. Het was zo ongeveer het enige lichtpuntje in een voor MVV dramatische avond. Volgende week tegen FC Dordrecht is de inzet van het duel even duidelijk als pijnlijk: de rode lantaarn...

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Tim Zeegers, Luc Mares, Matteo Waem (77. Raoul Last), Gaston Salasiwa; Thibaut van Acker, Jérôme Déom, Thomas van Bommel (46. Koen Kostons), Joeri Schroijen, Arne Naudts en Oussama Zamouri (66. Milo Delrock).

Geel: Thomas van Bommel en Luc Mares