02 oktober
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

voetbal

FC Dordrecht-MVV Maastricht: 2 - 2

Het had nog zo mooi kunnen eindigen voor MVV in Dordrecht. In blessuretijd leek Dailon Livramento matchwinner te worden in een matig duel. In kansrijke positie twijfelde hij net iets te lang waardoor beide ploegen uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 2-2.

MVV begon sterk aan het duel. Dit resulteerde al in de twaalfde minuut in een 1-0 voorsprong. Tim Zeegers wist de bal precies panklaar bij Bryan Smeets te brengen die – na zijn terugkeer – het eerste MVV-doelpunt in de netten deponeerde. Tot de 20e minuut had MVV duidelijk het betere van het spel en ook enkele goede mogelijkheden. Daarna nam Dordrecht meer en meer het spel over. Tot de rust resulteerde dit in twee goede kansen maar MVV mocht met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Na de thee leek er lange tijd niks aan de hand voor de Sterrendragers. FC Dordrecht was immers niet bij machte om gevaar te creëren. Totdat MVV binnen een minuut plots op achterstand stond. Eerst via een strafschop (69e minuut) en even later (70e minuut) via een kopbal, in beide gevallen voltrok Suray het vonnis. Het geschrokken MVV ging meer en meer risico’s nemen op jacht naar de gelijkmaker. In de 85e minuut werden de mannen van Maurice Verberne terecht beloond. Koen Kostons wist een zachte terugspeelbal te onderscheppen en vervolgens de goalie van de Schapenkoppen kansloos te laten: 2-2. In minuut 92 hadden dus de drie punten alsnog mee terug naar Maastricht genomen kunnen worden. Koen Kostons legde de bal breed op de geheel vrijstaande Dailon Livramento maar deze bedacht zich net iets te lang waardoor Dordrecht de bal kon wegwerken.

Vrijdag aanstaande speelt MVV dan voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Dan wacht Jong Ajax op het nieuwe veld in stadion De Geusselt. Aanvang: 20.00 uur.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Ozgur Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Marko Kleinen (82. Nabil El Basri), Nicky Souren, Bryan Smeets, Ferre Slegers (63. Dailon Livramento) Koen Kostons, Tuna Tasci (89. Bryant Nieling)