FC Dordrecht - MVV Maastricht: 1 - 0

MVV laat punten achter in Dordrecht (1-0)

Vrijdag 19 februari jl. heeft MVV Maastricht niet kunnen winnen van FC Dordrecht. De Dordtenaren kwamen op een 1-0 voorsprong door een penalty van Janga, na een overtreding van Steven Pereira in de 16 meter. MVV kreeg kansen genoeg, maar benutte er geen.

In de eerste fase van de wedstrijd kreeg MVV Maastricht al drie goede mogelijkheden om op voorsprong te komen in Dordrecht. Eerst kogelde Emrullah Güvenç een bal tegen de paal, nadat hij vrij voor keeper Te Loeke was gezet door Stef Peeters. Niet veel later was het diezelfde Peeters die de Dordtse doelman testte. De keeper zette zijn vuisten tegen de volley van Peeters en klaarde daarmee het rood-witte gevaar. Een vrij trap van Stef Peeters werd vervolgens door Thomas Verheydt snoeihard tegen de paal gekopt. Het zat MVV dus, net als in voorgaande wedstrijden, absoluut niet mee. 

In de tweede helft kreeg FC Dordrecht uit het niets een penalty. Bunjaku werd in de 16-meter aangespeeld, draaide slim en zag toen Steven Pereira op zich af vliegen. De aanvaller ging slim liggen en verdiende daarmee een penalty. Janga mocht één op één met Jo Coppens vrij aanleggen en verschalkte de Belg, die wél de goede hoek koos: 1-0. MVV leek aangeslagen, maar creëerde toch nog enkele goede kansen. Jordy Croux's lobje was net te kort om Te Loeke te verrassen en Stef Peeters rondde na een vloeiende combinatie niet overtuigend genoeg af. Zo verdiende MVV meer, maar beloonde het zichzelf niet.

De volgende wedstrijd staat voor MVV Maastricht zondag 28 februari op het programma. MVV treedt dan in De Geusselt aan tegen FC Den Bosch. Aftrap: 14.30 uur. 

Fotoverslag