13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

FC Dordrecht-MVV Maastricht: 0 - 1

In de 95e minuut kwam dan uiteindelijk de verlossing in Dordrecht. Een overduidelijk overheersend MVV beloonde zichzelf letterlijk in de allerlaatste seconde van het duel tegen FC Dordrecht. Sven Blummel vonniste de Schapekoppen waardoor de Sterrendragers met drie punten op zak tevreden de terugreis naar Maastricht konden aanvaarden.

De ‘zieken’boeg van MVV deed in aanloop naar het duel meer denken aan een aflevering van MASH. Van Bommel, Stavitski, Zamouri, Sürmeli, Martina, Bösing, Cavcic bleken niet wedstrijdfit, Angiulli was geschorst terwijl ook trainer Kalezic (positief getest op corona) noodgedwongen ontbrak.

Desondanks was maar één ploeg in Dordrecht heer en meester. Net als vorige week tegen Top Oss bleek MVV – ook deze keer onder leiding van Regillio Vrede - overduidelijk de betere ploeg. De cijfers na afloop spraken dan ook boekdelen. In de eerste helft had MVV 71 procent van de tijd balbezit, in de tweede helft 62 procent.

Logisch ook dat MVV de betere kansen kreeg. Pas na een half uur kwam Dordrecht voor het eerst echt in de zestien van de Maastrichtenaren. Nadat MVV al diverse kleinere mogelijkheden had gemist, kwam er een gigantische mogelijkheid na 36 minuten spelen. Na een hoekschop kopte Luc Mares knap in, echter werd de bal van de lijn gewerkt door Poll, die zijn doelman assisteerde. Richting de rust grossierde MVV in de nodige doelkansen. Doelman Bossin groeide meer en meer uit tot de uitblinker van de avond. Zijn collega aan de overzijde mocht zich in de slotfase van het eerste bedrijf laten gelden en twee keer vakkundig ingrijpen.

Direct na rust ging MVV verder waar het in de eerste helft gebleven was: overheersen en kansen creëren (in totaal 25 doelpogingen in het hele duel!). In de 49e minuut was Thibaut van Acker dichtbij de openingstreffer, alleen raakte hij na een hoekschop de lat. Het bleef ook in het verdere verloop van het duel kansen regenen voor MVV maar pech en doelman Bossin hielden de nul voor Dordrecht op het scorebord. Ook was er groot onfortuin voor Marko Kleinen, hij verving in de 62e minuut Djibril Dianessy. Na acht minuten speeltijd werd hij neergesabeld door Aktas die hiervoor slechts geel kreeg. Kleinen speelde nog even door maar moest tien minuten later alsnog gehavend naar de kant. Ook in de slotfase van het duel bleef het eentonig. De Sterrendragers hielden de druk op Dordrecht en namen het vijandelijke doel keer op keer onder vuur. Het was bewonderenswaardig hoe MVV gedreven bleef zoeken naar de winnende treffer. Zelfs een niet gegeven strafschop in de 90e minuut (na een hoekschop de bal van de Dordtse lijn gewerkt) liet de moed niet zakken. Met name de zware overtreding van Dordrecht op Kleinen speelde de thuisclub uiteindelijk dan toch parten. Immers kende scheidsrechter Gerrets een ruime blessuretijd toe. En letterlijk in de slotseconde van het duel (minuut 95) was het Sven Blummel die de bal fraai achter de deze keer toch verslagen Bossin wist te deponeren. Dik drie verdiende punten gingen zo mee in de spelersbus richting Limburg.

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Gaston Salasiwa, Luc Mares, Jerome Deom, Thibaut van Acker, Rico Zeegers, Brem Soumaoro, Sven Blummel, Djibil Dianessy (62. Marko Kleinen, 81e Koen Kostons), Arne Naudts, Joy Lance Mickels. Gele kaart: Thibaut van Acker, Gaston Salasiwa. Toeschouwers 0. Scheidsrechter Gerrets.