18:45

logo Willem II

Willem II

FC Den Bosch-MVV Maastricht: 3 - 2

“Een avond en wedstrijd om snel te vergeten”, aldus Ferre Slegers na afloop van het totaal onnodig verloren duel (3-2) van MVV in Den Bosch. Een wedstrijd die het publiek - door maar liefst drie stakingen – ruim een uur langer op de tribunes hield.

Niet de wedstrijd  zelf maar de stakingen hielden dan ook de gemoederen bezig in stadion De Vliert. Bij twee doelpunten van Den Bosch en het tweede doelpunt van MVV vlogen er enkele plastic bekers het veld op. En nee, er werden geen spelers geraakt maar het protocol eist dan: staken.

Er was  geen vuiltje aan de lucht in de tweede helft voor het dominante MVV. De ploeg was op voorsprong gekomen door de sterk spelende Nabil El Basri (2-1). Den Bosch speelde vervolgens alles of niets waardoor MVV zeer veel ruimte in de counters kreeg geboden. Daar waar iedereen de 3-1 verwachtte voor de Maastrichtenaren  stond het binnen 90 seconden plots 3-2 voor de Bosschenaren.

In de eerste helft gebeurde er vrijwel niks. Behalve  dat MVV al na twee minuten op voorsprong had moeten komen. Ferre Slegers kreeg via Koen Kostons na een fraaie opening van Bryan Smeets de bal op een presenteerblaadje, echter goalie Roggeveen ranselde de bal toch nog uit het doel. In het vervolg van de eerste helft bleef MVV de ploeg met het betere spel maar grote kansen bleven uit.

MVV kwam sterk uit de rust. In minuut 52 legde Nabil El Basri de bal op het hoofd van Ferre Slegers die het leer onhoudbaar inkopte. MVV bleef de aanval opzoeken en had geen kind aan Den Bosch. Hoe het dan ook plotseling 1-1 stond…… In ieder geval in minuut 67 rolde MVV de rode loper uit voor Vicario, die ongestoord richting zestienmeter mocht oprukken en doeltreffend kon uithalen. Een spelsituatie waar trainer Maurice  Verberne zijn spelers nog zo voor gewaarschuwd had. Na een korte staking (5 minuten pauze) ging MVV opnieuw voortvarend van start. Na zes officiële speelminuten verder was het Nabil El Basri die zijn avond bekroonde met een goed doelpunt: 1-2. Omdat ook nu weer een beker op het veld belandde werd er voor  de tweede keer ingerukt. Definitief gestaakt vermoedde iedereen. Maar nee, diegene die het bekertje op het veld gooide werd gepakt en uit het stadion verwijderd. Alleen….voordat de Belgische referee weer op het veld verscheen waren meer 35 minuten verstreken. Een warming up zat er niet meer in en MVV leek deze tweede extra pauze zwaar op de maag te liggen. Terwijl Den Bosch open huis hield en MVV met stramme spieren leek te kampen stond het plots in minuut 81 en 82 3-2 voor de thuisclub. En ook nu werd er weer gestaakt (jawel: bekertje op het veld). Na opnieuw een lange pauze werd dan alsnog besloten om de laatste 8 plus 4 blessureminuten uit te spelen. Van deze 12 minuten wist Den Bosch er 9 met tijdrekken bekwaam om zeep te helpen waardoor voor MVV de avond in de late Bossche avond uitging als een kaars. En zoals Ferre Slegers aan het begin van dit verslag al zei: Op alle fronten een avond om snel te vergeten…..

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Leroy Labylle (89. Mart Remans), Wout Coomans, Ozgur Aktas, Tim Zeegers, Bryan Smeets, Marko Kleinen, Nabil El Basri, Tunahan Tasci (46. Rayan Buifrahi- 84. Dailon Livramento), Koen Kostons, Ferre Slegers (84. Bryant Nieling). Gele kaart: Leroy Labylle, Tunahan Tasci, Nabil El Basri en Bryant Nieling. Toeschouwers: 3700. Scheidsrechter S. Bourdeaud’hui.