FC Den Bosch - MVV Maastricht: 2 - 0

MVV verliest nuttige oefenpot van FC Den Bosch (2-0)

Het is een directe belager in de Keuken Kampioen Divisie voor de mannen van Ron Elsen: FC Den Bosch. Woensdag 18 juli jl. reisde de Sterrendragers af naar De Vliert, voor een oefenduel met de Bosschenaren. Ook de derde oefenwedstrijd op rij eindigde niet in een zege, maar nuttig was het duel wél. 

MVV trad tegen FC Den Bosch aan met testspeler Maxime Gunst en de twee huurlingen van Sandard Luik (Dimitri Lavalée en Jérôme Deom) in de basis. In de eerste helft kwamen de gastheren op een 2-0 voorsprong. Doelpunten werden gemaakt door Verbeek (12e minuut) en Kaars (26e minuut). FC Den Bosch had het betere van het spel in de eerste helft. MVV moest Shermar al vroeg wisselen, nadat hij een flinke tik te verwerken had gekregen. Hawbir Moustafa nam zijn positie in de verdediging in. 

In de tweede helft kwam MVV Maastricht beter voor de dag, maar dat leverde verder géén doelpunt meer op. Beide ploegen wisselden nog een aantal keer. Bij MVV mochten Gilles Deusings, Koen Kostons en Dogan Golpek meteen na rust hun opwachting maken. Enkele goede voorzetten van die laatste, leidden tot gevaar voor het doel. Maar meer dan gevaar konden de rood-witten niet stichten. Het bleef 2-0 in Stadion de Vliert.

Na deze eerste fase van de voorbereiding krijgt de selectie vier dagen rust. Maandag 23 juli wordt er weer opgestart. Op vrijdag 27 juli speelt MVV de eerstvolgende oefenwedstrijd. Tegenstander is dan League One Club Plymouth Argyle FC in Stadion de Geusselt (aanvang 20.00 uur). 

Opstelling MVV Maastricht
Koopmans (45. Deusings), Gunst (61. Shermaine), Lavalée (86. Kool), Shermar (21. Moustafa), Schroijen, Ippel (45. Golpek), Mares, Deom, Nys (61. Knops), Koolhof (73. Everaers), Houben (45. Kostons)