20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

FC Den Bosch-MVV Maastricht: 3 - 1

Wie het weet mag het zeggen. MVV blijft dit seizoen wisselvallig presteren. Na prima wedstrijden tegen Volendam, NAC en ADO Den Haag bijna onverklaarbare prestaties tegen FC Dordrecht en nu FC Den Bosch. In de bisdomstad werd met 3-1 verloren.

FC Den Bosch begon dwingend aan de wedstrijd maar MVV zocht toch naar een opening in de defensie van de tegenstander. Na een goede combinatie wist Saul Penders de bal bij Sven Blummel te krijgen maar zijn inzet ging een paar centimeter naast. Als een donderslag bij heldere hemel stond het dan toch plots 1-0. In de 18e minuut maakte Ahannach zijn mooiste doelpunt uit zijn voetballoopbaan. Zijn afstandsschot belandde vanaf 20 meter krullend en keihard in de kruising. MVV had even tijd nodig om van deze tegenslag te bekomen. In de 36e minuut kreeg MVV last van het virus dat binnen het huidige 'moderne' voetbal rondwaart: het in en rondom het eigen strafschopgebied gevaarlijk rondspelen van de bal zonder een meter op te schieten. Nadat Matthys Penders al gevaarlijk aanspeelde en de bal retour kreeg, deed hij dit vervolgens nog een keer richting Rico Zeegers, die twee tegenstanders naast zich had staan. De harde stuiterende bal botste weg van de voet van Zeegers waarna Ahannach dankjewel zei en de 2-0 aantekende.

In de tweede helft zette MVV, FC Den Bosch flink onder druk. In de 57e en 59e minuut kregen Blummel en Remans goede kansen, helaas zonder succes. In de 66e minuut viel dan toch de 2-1. Den Bosch werd onder druk gezet waarna via een hakballetje van Kastrati het leer bij Blummel belandde, die de bal in de hoek krulde. MVV nam steeds meer risico waardoor Den Bosch op een buitenkansje loerde. Dat kwam er in de 75e minuut, maar twee keer alert reageren van Matthys voorkwam erger. MVV trok nu vol ten aanval en kreeg in de slotfase twee opgelegde kansen. Helaas zonder succes. Eerst was er in de 85e minuut een mooie kans voor Van Bommel die (helaas in dit geval) niet zelfzuchtig was en breed legde op Kastrati. Twee minuten later een voorzet die door Mart Remans van dichtbij werd ingekopt. Iedereen keek de bal na: helaas voor MVV, de bal verdween net naast het doel. Dat Den Bosch ver in blessuretijd nog de 3-1 (Berte) aantekende was het logische gevolg van het alles-of-niets-offensief.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Elano Yegen (46. Arian Kastrati), Rico Zeegers, Matteo Waem, Lars Schenk (89. Mitchy Ntelo), Saul Penders (78e Marko Kleinen), Nicky Souren (73. Thomas van Bommel), Orhan Dzepar, Sven Blummel, Toshio Lake, Mart Remans.