De Graafschap - MVV Maastricht: 2 - 0

MVV speelt prima wedstrijd in Doetinchem, maar verliest toch (2-0)

MVV Maastricht heeft op Tweede Paasdag met 2-0 verloren van De Graafschap. MVV begon voorzichtig in Doetinchem en liep tegen een snelle tegengoal aan. Parzyszek strafte een fout in de verdediging af en passeerde Bo Geens. Toch herstelde de ploeg zich na een twintigtal minuten en nam het brutaal het initiatief over van de thuisploeg. Er waren enkele kopkansen voor spits Thomas Verheydt, maar hij wist keeper Bednarek niet te verschalken. Ook Alessandro Ciranni nam Bednarek op de korrel bij een vrije trap in de 40e minuut. De doelman ranselde het leer echter uit de rechter bovenhoek. 

Na rust was het wederom MVV dat het initiatief naar zich toe trok. De grootste kans voor de Sterrendragers ontstond in de 56e minuut, toen Leroy Labylle met een sublieme steekpass zijn ploeggenoot Joeri Schroijen vond. Die trok naar de achterlijn en zette hard voor. Patrick N'Koyi kwam een teenlengte tekort om de gelijkmaker aan te tekenen. Aan de andere kant was oud MVV'er Smeets in de 65e minuut dicht bij een doelpunt, maar wist Bo Geens te redden. Het spel golfde over en weer en MVV bracht Emrullah Güvenç, Luis Pedro en Dyon Gijzen voor extra aanvallende power. Dat leidde in de slotminuten van de wedstrijd tot drie grote kansen. Eerst was het Emrullah Güvenç die de bal over de rechter kruising krulde. Daarna werd Dyon Gijzen alleen op keeper Bednarek afgestuurd. De aanvaller knalde echter op de benen van de keeper. Dat deed hij amper een minuut later nog een keer, toen de bal bij de tweede paal panklaar voor hem werd gelegd. De Maastrichtse storm luwde pas écht toen Van Mieghem in de allerlaatste seconden van de wedstrijd een sprintduel won van Steven Pereira en Bo Geens in de lange hoek passeerde: 2-0.

MVV Maastricht heeft nog drie wedstrijden op het programma staan in de competitie, waarin het Play-Offdeelname zeker moet stellen. Vrijdag 21 april is de eerste, thuis in De Geusselt tegen Jong PSV (20.00 uur). 

Fotoverslag