18:45

logo Willem II

Willem II

Cambuur-MVV: 2 - 0

Wie over de hele 90 minuten de betere ploeg was, bestond in Leeuwarden geen moment enige twijfel. Kampioenskandidaat en ranglijstaanvoerder SC Cambuur zocht 90 minuten de aanval maar vond vrijwel geen legale openingen in de hechte MVV-defensie. Desondanks ging MVV met een 2-0 nederlaag terug richting Maastricht, mede dankzij een falende grensrechter.

MVV – dat maar liefst acht spelers miste - stond in de eerste helft compact. Tussen de linies werd geen ruimte weggegeven, Cambuur zocht vertwijfeld naar een opening. Die werd slechts sporadisch gevonden. Sterker nog, het was MVV dat enkele kleine mogelijkheden op succes had. Groot gevaar bleef in de eerste 45 minuten echter aan beide kanten echter uit.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. En opnieuw vlak na de thee kreeg MVV een tegentreffer te verwerken. Topscorer Mühren – hij stond buitenspel – ontsnapte bij Salasiwa en tekende zijn 21e treffer van het seizoen aan. MVV kroop nu iets meer uit de eigen schulp. De debuterende Sven Blummel had enkele goede acties in petto maar een doelpunt zat er in deze wedstrijd voor hem nog niet in.  Na 66 minuten spelen dan toch de 2-0 op het bord. In de korte hoek werd Mike Havekotte verrast door een droge knal van Hoedemakers, echter ook nu weer voorafgegaan door buitenspel. Na dit doelpunt vond Cambuur het welletjes, MVV-gevaar bleef uit en werd het verdict van Leeuwarden bepaald op 2-0.

In De  Geusselt wacht zaterdag NEC (16.30 uur), de nummer vier van de ranglijst. Een week later reist MVV dan naar Doetinchem, waar de nummer 3 (De Graafschap) de opponent is.