Almere City - MVV Maastricht: 0 - 3

MVV klopt Almere City (3-0)

MVV Maastricht klopte vrijdag 18 september Almere City FC op eigen veld. Het werd 0-3 voor de equipe van Ron Elsen. Luca Polizzi krulde in de 23e minuut een corner rechtstreeks binnen. In de 69e minuut scoorde Santiago Palacios zijn eerste doelpunt voor MVV en tekende daarmee de 0-2 aan. Stef Peeters maakte het in de 79e minuut af door een penalty te benutten: 0-3.

MVV Maastricht kwam in Almere geen enkele keer serieus in de problemen. Oud MVV-er Braken kreeg nog de grootste kans voor de thuisploeg, maar keeper Mattijs Branderhorst was op zijn hoede. Aan de andere kant zorgde Luca Polizzi met een fantastisch ingedraaide hoekschop voor de 0-1. Keeper Etemadi en Salasiwa, die de doellijn bewaakten, hadden het nakijken. Het was hét zetje in de rug dat MVV nodig had. De Sterrendragers zette Almere in eigen huis vast en vuurden met regelmaat gevaarlijke schoten af op het doel van Etemadi. Voor rust werd er echter niet meer gescoord. 

Na rust was het Jordy Croux die door een splijtende pass van Stef Peeters voor de keeper werd gezet. De snelle Belg mocht alleen op Etemadi af, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit, zodat de keeper de bal eenvoudig kon oppakken. Het was het startsein voor een goede tweede helft van de Maastrichtenaren. Overigens werd dat goede spel pas beloond in de 69e minuut, toen Jordy Croux op rechts werd gelanceerd en een prima voorzet gaf op spits Santiago Palacios, die zijn eerste MVV-doelpunt maakte: 0-2. Even later was het Pieter Nys die op avontuur ging richting het vijandelijke strafschopgebied en door Burgzorg op zijn hakken werd getrapt. Scheidsrechter Berben kon niets anders doen dan naar de stip verwijzen. Stef Peeters mikte de bal koelbloedig in het dak van het doel: 0-3. 

Met deze ruime overwinning klimt MVV Maastricht naar een 7e plaats op de ranglijst van de Jupiler League. Dinsdag 22 september aanstaande volgt vv Capelle in de strijd om de KNVB-beker (aanvang 17.00 uur). Vrijdag 25 september aanstaande treedt MVV Maastricht in De Geusselt aan tegen degradant FC Dordrecht (aanvang 20.00 uur).