03 mei
20:00

Jong AZ

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV-femilie uit Weert iedere wedstrijd present

voetbal

MVV-femilie uit Weert iedere wedstrijd present

Vrijdag 11 december 2015

Postbode en Weertenaar Jan van Diepen bezorgt zijn brieven met MVV-petje op

Hij heeft een plakboek met MVV-items dat enkele kilo’s zwaar moet zijn. Letterlijk alles verzamelt Jan van Diepen, de 52-jarige postbode uit Weert. Hij schroomt daarbij niet ook Marktplaats af te struinen.

Zijn liefde voor de Maastrichtse club heeft hij meegekregen van vader Sjra van Diepen die hem tweeënveertig jaar geleden voor het eerst meenam naar MVV. Zelf draagt Jan het MVV-virus over aan zijn tienjarige zoon Joshua over. Een net zo fanatieke MVV-supporter als vader Jan.

“Vanaf het eerste bezoek was ik verkocht”, bekent Jan. “Ik sla geen wedstrijd meer over. Weet je wel dat ik de post in Weert bezorg met een MVV-petje op? Jammer is dat mijn vrouw Linda niet altijd meekan. Zij moet namelijk op Nina van zes letten. Maar Joshua en ik zijn altijd present. We zijn overigens goed te herkennen aan een zelfgemaakt spandoek met de tekst: ‘Weert groet MVV’. Joshua heeft een spandoek met de tekst: ‘MVV: cool’. Ik heb vroeger een spandoek van vijf meter breed gehad met de namen van de hele familie. Maar sinds het hek achter het doel weg is kan ik dat niet meer ophangen.”

Van Diepen hoort tot de trouwe schare MVV-supporters die MVV uit Maastricht niet kan missen. Hij herinnert zich nog het periodekampioenschap van MV, enkele jaren geleden.

“Ik had mee willen gaan naar Eindhoven, maar had geen kaartje. Een Maastrichtse supporter zei toen tegen mij: ‘ik heb wel een kaartje voor je maar dat moet je a.s. donderdag komen ophalen in Maastricht’. Moet je je voorstellen. Ik reed donderdags naar Maastricht voor het kaartje en weer terug naar Weert. Vrijdags weer naar Maastricht voor de supportersbus naar Eindhoven. Na de wedstrijd van Maastricht naar Weert. Dat is toch op en neer zo’n dertig kilometer. Maar je bent supporter of niet. Toch?”

#EinClubEinFemilie

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners