10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Nieuws

Woensdag 11 januari 2023

Op een natte druilerige zondagochtend, ontmoet ik Dhr. Oscar Alache langs de lijn in stadion de Geusselt. Dhr. Alache kijkt naar de training van zijn zoon Oscar bij het MVV Talentenplan. Dhr. Alache-Zuniga, met de Peruaanse nationaliteit, streek vanwege de liefde voor zijn Nederlandse vrouw Mariëlle Vlooswijk, in 2004 neer in Maastricht. Het gezin telt 2 zonen Alexander (13 jaar), Oscar (9 jaar) en dochter Olivia (10 jaar).

Een aantal jaren geleden trainde zoon Alexander eveneens bij het Talentenplan. Hij is inmiddels doorgestoten naar de JO14 van onze Academy. Door zijn oudste broer is Oscar natuurlijk ook gaan voetballen. Fanatiek als ze beiden zijn wordt elke minuut van hun vrije tijd benut om te voetballen.

Naast de trainingen bij hun club SC Jekerdal werd er zelfs een privécoach gearrangeerd om beide voetballertjes te trainen en nog beter te maken.

Benieuwd naar zijn voetbalkwaliteiten staan er op de zaterdagochtend als snel scouts van diverse BVO’s langs te lijn om Oscar te bekijken en te beoordelen. De uiteindelijke keuze voor MVV maakt Oscar zelf. Op de 1e plaats wil hij graag in de voetsporen treden van zijn grote broer Alexander. Maar hij is ook al op jonge leeftijd graag onafhankelijk en vindt het fijn met de fiets naar het voetballen te kunnen gaan. Elke zondag maakt hij zelf zijn tas klaar en begint hij het liefst thuis al aan de warming up. Het fanatisme druipt ervan af.

De familie Alache-Vlooswijk is zeer te spreken over de jeugd Academy van MVV. Trainers van zowel het Talentenplan als bij de JO14 zijn TOP. Ze gaan goed met de jeugd om, zijn benaderbaar en geven goede feedback. De discipline die ze van hen meekrijgen nemen ze niet alleen mee naar hun eigen amateurclub maar brengt hen ook veel in het dagelijks leven…aldus vader Oscar Alache

De hele familie Alache-Vlooswijk is ook “supporter” en ze zijn wekelijks te vinden bij de thuiswedstrijden van Us MVVke. Natuurlijk dromen ze ervan hun kids ooit te zien spelen in de Geusselt, al is dat zeker niet het belangrijkste…..het leerproces dat de jongens doormaken binnen de MVV Academy neemt  niemand hen meer af en staat op nummer 1…..

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners