20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Talentenplan

Veel spelers dromen ervan ooit profvoetballer te worden. In Nederland spreken de topclubs: Ajax Feyenoord en PSV tot de verbeelding. In regio Maastricht dromen jonge spelers ervan om in een bomvol MVV stadion te voetballen tegen deze topclubs. Deze droom kan werkelijkheid worden, MVV geeft haar jeugdopleiding namelijk veel aandacht zodat de jonge spelers uit de regio de kans krijgen om door te stromen naar de selectie van het 1e elftal.

Momenteel spelen maar liefst een 7 tal spelers uit de MVV Academy regelmatig in het eerste elftal van MVV. Tim Zeegers, Lars Schenk, Bryan Smeets, Nabil El Basri, Marko Kleinen Saul Penders en Koen Kostons zijn vaste waarden in het elftal van Maurice Verberne. Allemaal spelers die bij de amateurs zijn begonnen en via de scouting bij MVV terecht zijn gekomen. De één al op vroeg leeftijd, de ander weer wat later, maar hun jongensdroom werd in elk geval werkelijkheid en nu zijn zij op hun beurt weer het voorbeeld voor veel jonge spelers uit de regio.

Het MVV Talentenplan zal ook tijdens het seizoen 2023-2024  talentvolle spelers goed  voor  bereiden op de overgang naar de U11 van MVV, waarbij we met name kijken naar technisch basisvaardigheden en breed motorisch leren, zodat zij zich steeds verder gaan ontwikkelen. In tegenstelling tot Roda en Fortuna heeft MVV ervoor gekozen om door te gaan met de U11 in de twin-games Betaald Voetbal Organisatie competitie. Bovenstaande willen we bereiken door:

  • 3 x per maand te trainen en 1 x per maand voornamelijk op de zondag oefenwedstrijden te gaan aan spelen;
  • Het concentreren op de leeftijdscategorie U10 (geboortejaar 2014), waardoor de groep kleiner is (max 30 spelers) en hierdoor individueel meer aandacht voor de spelers. Uitzondering hierop wordt gemaakt voor talentvolle U9 spelers.
  • Professionelere aandacht vanuit de Academy, trainingen die in lijn liggen met de visie van de Academy van MVV;
  • Vaste trainers waaronder clubicoon Jo Bonfrere (Uefa A diploma) en een aantal trainers met het het Uefa C diploma;
  • Het blijven werken in blokken van 8 weken,  is een bewuste keuze om spelers een langer ontwikkeltraject aan te bieden.

De trainingen op de vrijdagavond beginnen om 18 uur en de oefenwedstrijden op de eerste zondag van de maand, om 10.30 uur.

Er wordt naar gestreefd deze trainingen en wedstrijden te laten plaatsvinden in stadion De Geusselt. Kom gerust eens kijken, iedereen is van harte welkom.

Wilt u meer weten over de organisatie van het Talentenplan, neem contact op met onze teammanager Frank Erkens of coördinator Erik Heuts.