27 januari
20:00
logo FC Den Bosch

FC Den Bosch

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Talentenplan

Het Talentenplan is een onderdeel van de MVV Academy.

Talentenplan MVV

Veel spelers dromen ervan om ooit profvoetballer te worden. In Nederland spreken de topclubs: Ajax, Feyenoord en PSV natuurlijk tot de verbeelding. In regio Maastricht dromen de jonge spelers om in een bomvol MVV-stadion te scoren tegen deze topclubs. Deze droom kan best werkelijkheid worden, MVV geeft haar jeugdopleiding namelijk veel aandacht zodat de jonge spelers uit de regio de kans krijgen om door te stromen naar de selectie van het 1e elftal.

Momenteel spelen Tim Zeegers, Marco Kleijnen, Thomas van Bommel regelmatig in het 1e elftal. Allemaal spelers die bij de amateurs zijn begonnen en via de scouting bij MVV terecht zijn gekomen. De een al op een vroege leeftijd, de ander weer wat later, maar hun jongensdroom werd in elk geval werkelijkheid en nu zijn zij op hun beurt weer het voorbeeld voor veel jonge spelers uit de regio.

Het talentenplan MVV anno 2019-2020 maakt onderdeel uit van de Academy van MVV. De opzet is dat spelertjes eenmaal per week komen trainen bij MVV, betere spelers met elkaar te laten trainen onder begeleiding van ervaren trainers. De doelstelling is om jaarlijks 20-22 beste spelers te selecteren die dan de overstap van hun amateurclub naar de BVO MVV jeugdafdeling zullen gaan maken. Er zijn ongeveer 40 momenten per seizoen (aanvang september, einde juni) waarbij de talentvolle spelers trainen, wedstrijden en/of toernooien spelen. Het team van het talentenplan bestaat uit een coördinator, teammanager, trainers, Business Club medewerker, stadionbeheerder en stagiaires. Op zondagmorgen zijn de trainingen en/of wedstrijden en het streven is deze activiteiten te laten plaatsvinden in het stadion de Geusselt. Tussen 10.00 uur en 11.30 uur zijn deze talenten te bewonderen, echt de moeite waard om eens op een zondagmorgen naar toe te gaan.

Iedereen is van harte welkom. De koffie staat klaar. 

Wilt u meer weten over de organisatie van het talentenplan, neem contact op met onze teammanager de heer Peter van Ingen of de coördinator Erik Heuts.