01 maart
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Dordrecht

FC Dordrecht

Nieuws

Maandag 29 januari 2024

Lucas James Steffens is geboren in Maastricht in Februari 2015. Met zijn vader (Giel), moeder (Shirley) en zijn zusje (Lio 4 jaar) woont hij in de Becanusstraat. Voetbal zit in de Familie aan beide kanten, Lucas’ overgroot Opa Hubert Felix speelde in MVV 1 in het begin van de vorige eeuw, hij was ook een van de eerste Maastrichtenaren in Oranje. Opa Math speelde op hoog niveau in het Maastrichtse amateur voetbal en zijn vader koos in jaren ‘90 de jeugdopleiding van MVV boven Fortuna.

Lucas en zijn voetbal, onafscheidelijk sinds hij kan lopen en dus begon hij al op vier jarige leeftijd bij de Batteraove (mini F) bij SC Jekerdal en ondertussen speelt Lucas James daar in de U10-1, van dit team trainen 7 teamgenoten ook in het Talentenplan.

Al redelijk snel viel Lucas op als voetballer, hij stroomde al piepjong (5,5 jaar) in bij de U8 bij Jekerdal. In december 2021, toen Lucas 6 jaar was, trainde hij voor het eerst mee bij het Talentenplan en dat doet hij nu dus al ruim 2 jaar. Hij staat iedere week in de startblokken om naar de Geusselt te komen voor de training. De begeleiding en de trainers doen iedere week hun uiterste best om een leuk programma te maken, iedere training is er weer iets te leren en mee te maken. Het spelen met de betere jeugdspelers uit je eigen leeftijdscategorie maakt je beter en hier kun je groeien, dit zien we bij Lucas ook terug in zijn ontwikkeling. Het feit dat topclubs als Genk en PSV hem ook uitnodigen voor stage trajecten geeft dat ook aan.

Uiteraard zijn we als Mestreechterenere super gruuts dat Lucas in het Rood-Wit speelt en zou het geweldig zijn als hij de stap naar de academy zou kunnen maken. Zelf ben ik regelmatig in de Geuselt te vinden en heb ik vanuit mijn voetbal verleden altijd een warme band met de club gevoeld. Zo was Ron Elsen mijn trainer in het toenmalige jeugdplan en loop ik ook zomaar een andere oud - trainer Henk Habets tegen het lijf in het stadion. Zelf probeer ik waar mogelijk de organisatie van het Talentenplan te ondersteunen.

Voor ouders is een veilige en vertrouwde omgeving uiterst belangrijk en ik denk dat MVV die zeker biedt. Ik zie als volgende stap van het Talentenplan om steeds meer door te groeien als hét fundament voor de MVV academy, met trainingen en wedstrijden die hier nog beter in gaan aansluiten.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners