Jong AZ

MVV O14

Zaterdag 21 augustus 2021

Zaterdag 21 augustus stond de ‘oefenwedstrijd’ tegen Roda JC O14 op het programma.

Oefenwedstrijden tegen onze aartsrivaal bestaan eigenlijk niet, dus de spelers waren extra gemotiveerd om een overwinning binnen te slepen.
De selectie is nog altijd niet helemaal compleet vanwege zomervakanties van 6 spelers, dus de selectie werd weer aangevuld met twee O13-spelers.
Onze Sterrendragers begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en kwamen al na 3 minuten op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Luc! MVV bleef de eerste 20 tot 25 minuten dicteren en had de controle over de wedstrijd, maar verzuimde om meer doelpunten te maken. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren beide ploegen in evenwicht. In de laatste minuut van de eerste helft was het Roda JC dat ietwat gelukkig op gelijke hoogte kwam door een (te) makkelijk gegeven penalty.
Een domper voor de spelers zo vlak voor het rustsignaal, maar onze spelers lieten in de tweede helft zien dat ze over veel veerkracht en vechtlust beschikken. Al na 1 minuut werd een mooie aanval over rechts uiteindelijk via Amine afgerond: 2-1! Roda JC ging wat aanvallender spelen en had in de 2e helft het betere veldspel, maar onze jongens gaven amper kansen weg en bleven in de vele tegenaanvallen erg gevaarlijk. Zo’n 10 minuten voor tijd werd Luc alleen voor de keeper gezet door ene mooie steekpass van Skip en Luc gooide de wedstrijd in het slot: 3-1! De ontlading na deze goal van het hele team (óók van de wisselspelers en staf) was prachtig om te zien: dát is passie & beleving! MVV kreeg nog een aantal grote kansen om er 4-1 en 5-1 van te maken, maar was slordig in de afronding. Het laatste wapenfeit van Roda JC was een corner in de laatste minuut en door onoplettendheid in de verdediging werd het zelfs nog 3-2, maar dat mocht de pret niet drukken.
Een wedstrijd waar alles in zat en waar onze spelers hebben laten zien dat het een hecht collectief aan het worden is. Het veldspel was bij vlagen goed verzorgd, maar kan alleen maar beter worden de komende weken.
Kortom, een uitermate leerzame (tweede) oefenwedstrijd van dit seizoen, waarin er voor onze O14 wekelijks verbetering zichtbaar wordt en waarbij de toeschouwers vandaag genoten hebben van een mooie en intensieve derby.