De Graafschap

MVV O14

Maandag 06 september 2021

MVV O14 - Helmond Sport O14  6-0

Na een goede voorbereiding met daarin ook plaatsing voor de achtste finale van de beker op zak begon de O14 aan de competitie thuis tegen Helmond Sport.
Midweeks was men nog in een oefenwedstrijd tegen Bekkerveld O15 met de neus op feiten gedrukt dat concentratie en de wil om te winnen altijd 100% moet zijn.
Dit had de O14 zich goed in de oren geknoopt en men begon furieus aan de wedstrijd en zette Helmond Sport vanaf de aftrap meteen onder druk en dit resulteerde dan men binnen 20 seconden op 1-0 voorsprong stond.
Helmond Sport wist zich geen raad met het spel van de O14 die met goede combinatie de wedstrijd heel snel naar zich toetrok want de wedstrijd was nog geen 8 minuten oud of het stond al 3-0

Ondanks deze voorsprong verslapte de O14 gelukkig niet en ging door waarmee men was begonnen en waardoor de stand bij rust al 5-0 in het voordeel van MVV was.

In deze 1e helft werden door alle spelers de taken goed uitgevoerd zoals trainers dit graag willen zien, dit kost veel energie en kracht en hierin moeten de spelers nog groeien om dit langer dan 1 helft vol te houden want de 2e helft was in tegenstelling tot in 1e helft heel matig tot zwak.
Helmond Sport had geen zin om zich helemaal te laten afslachten en ging over op wat meer vechtvoetbal en de O14 liet zich hierin meeslepen waardoor het heel rommelig werd en hierdoor was niets meer over van het spel van de 1e helft.
Vlak voor tijd werd de stand na een mooie individuele actie nog 6-0.

Een kleine smet op de wedstrijd was dat Thom en Dani in de 2e helft bij een verdedigende actie met de hoofden tegen elkaar kwamen en dat laatstgenoemde naar het ziekenhuis moest om zijn bovenlip te laten hechten omdat die was opengesprongen.