03 mei
20:00

Jong AZ

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV krijgt uitstel van betaling van gemeente Maastricht

MVV krijgt uitstel van betaling van gemeente Maastricht

MVV krijgt uitstel van betaling van gemeente Maastricht

Woensdag 24 januari 2024

MVV Maastricht heeft de gemeente Maastricht gevraagd om de maandelijkse verplichtingen later te mogen voldoen. Het college heeft hier nu groen licht voor gegeven.

Volgens de laatste berekeningen komt MVV  aan het eind van het seizoen ongeveer 450.000 euro tekort. De club maakt dit seizoen al gebruik van leningen en garantstellingen om een begroot tekort te dichten. De tekorten zijn er door teruglopende sponsorinkomsten en toeschouwersaantallen, die lager zijn dan vorig jaar.

De club ziet op dit moment geen andere optie dan om bij de gemeente een uitstel van betaling aan te vragen. Dan gaat het over een totaalbedrag van 425.000 euro.  Daarbij komt per 1 juli ook nog eens de tweede Corona-uitstelregeling van 124.495 euro. “Wij zijn zeker voornemens om aan onze betalingsverplichtingen te voldoen. De snelheid van terugbetalen zal samenhangen met de goedkeuring die wij hopen te ontvangen vanuit de KNVB omtrent de overname van MVV door Dutch Soccer Holding”, zegt Laura van Leeuwen, algemeen directeur MVV Maastricht.

Onderzocht is of de Amerikaanse aandeelhouders nu al bereid zijn om meer geld in de club te steken. De Amerikanen geven aan deel uit te willen blijven maken van de oplossing en stellen nu een garantie beschikbaar van 250.000 euro. In totaal heeft DSH dan 984.400 euro in de club gestoken. Meer geld wordt er pas in de club gestoken als de club groen licht krijgt van de KNVB om de aandelen over te dragen aan de investeerder. De realiteit is echter ook dat MVV nu en in de toekomst ook andere stakeholders nodig zal hebben.  

Zodra de goedkeuring er van de KNVB is om de MVV-aandelen aan DSH te verkopen, dan staat de MVV-balans er veel sterker voor en kan de club uitgestelde rekeningen betalen. Laura van Leeuwen: “We willen de club structureel naar een gezonde plek brengen en daarvoor zullen veel belanghebbenden de komende jaren de handen ineen moeten slaan en op verschillende manieren in MVV moeten ‘investeren’. Bij goedkeuring van de KNVB zullen de Amerikanen bereid zijn om op lange termijn aanzienlijk geld in MVV te investeren. We willen dat iedereen trots is en blijft op MVV en ook in de toekomst gezien blijft worden als een onmisbaar kroonjuweel voor de stad Maastricht en omgeving”, aldus Van Leeuwen.

Burgemeester Hillenaar heeft in een brief aan de raad aangegeven: “De zakelijke relatie tussen gemeente en MVV beperkt zich zoals gezegd tot die van verhuurder van het stadion en huurder daarvan. Die relatie is goed, maar blijft wel zakelijk. We houden MVV dus aan de verplichtingen zoals die er zijn, maar geven wel uitstel. Reden om in te stemmen met het verzoek van de club is meerledig. Het college ziet het maatschappelijk belang van MVV voor de stad Maastricht: vanuit het eerste elftal, maar ook vanuit de MVV Academy die aan talentontwikkeling doet binnen Maastricht en de regio. Verder kent een betaald voetbalclub in een stad uiteraard ook een economisch en een imago-technisch belang en zit MVV opgesloten in de harten van vele Maastrichtenaren.

MVV is ervan overtuigd dat na de overname van de aandelen deze positie binnen de stad verstevigd zal worden. Als stadsbestuur vinden we dat we MVV de kans moeten geven dat waar te maken. Door mee te gaan in het verzoek van de club, geven we MVV de kans de bedrijfsvoering te continueren. Zodra de KNVB de aandelenoverdracht heeft goedgekeurd is de continuïteit verder verzekerd, kan MVV verder werken aan verbetering van de financiële bedrijfsvoering en per direct vanuit de aandelenoverdracht de openstaande vorderingen bij de gemeente in één keer in zijn geheel aflossen. Mocht er op 1 juli 2024 nog altijd geen uitsluitsel zijn verkregen van de KNVB, dan zal de gemeente zich beraden over het vervolg."

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners