10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Facts De Graafschap-MVV Maastricht

Facts De Graafschap-MVV Maastricht

Facts De Graafschap-MVV Maastricht

Donderdag 25 april 2024

Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat voor MVV vrijdagavond in Doetinchem de volgende finale op het programma. Het zal tegen De Graafschap geen makkelijke avond worden! MVV wist immers in de laatste tien duels slechts één keer te winnen van de Superboeren. Hoe dan ook, nu is het eerst tijd voor de wekelijkse facts.

●Eerder dit seizoen verloor MVV in De Geusselt met 2-1 van De Superboeren. Tuna Tasci scoorde namens MVV.

●De Graafschap won zoals al aangehaald, acht van de laatste tien Keuken Kampioen Divisie-duels met MVV Maastricht (G1, V1), in deze tien wedstrijden vielen 36 goals (De Graafschap 23, MVV 13).
●De Graafschap maakte hun laatste vier competitiegoals allemaal na de tachtigste minuut, in de afgelopen vijftien jaar vielen alleen bij NAC Breda in augustus 2015 en Roda JC in augustus-september 2022 vijf opeenvolgende Eerste Divisie-doelpunten na de tachtigste minuut.
●Geen van de huidige ploegen in de competitie pakte in hun laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-duels meer punten dan MVV (W4, G1 – 13, net als 3 andere ploegen), het is voor MVV de langste ongeslagen reeks in de KKD sinds september-november 2022 (toen 8).
●Maas Willemsen werd in de vorige speelronde de zestiende verschillende doelpuntenmaker voor De Graafschap dit KKD-seizoen, de laatste jaargang waarin meer spelers scoorden namens de Superboeren in competitieverband is 2009/10 (18 in de Eerste Divisie).
●Dailon Livramento scoorde in zijn laatste drie competitiewedstrijden en kan de eerste MVV’er worden die in vier Keuken Kampioen Divisie-duels op rij het net vindt sinds Orhan Dzepar in augustus-oktober 2021 (4).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners