10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

MVV onderzoekt de toekomst met Maastrichts ondernemers collectief

MVV onderzoekt de toekomst met Maastrichts ondernemers collectief

MVV onderzoekt de toekomst met Maastrichts ondernemers collectief

Dinsdag 23 april 2024

Na een zorgvuldig proces kan MVV meedelen dat er vanaf nu exclusief verder gesproken wordt met het Maastrichts Collectief.

De afgelopen week heeft een delegatie van de Stichting MVV Maastricht 2018, de Vereniging MVV Maastricht, de Raad van Commissarissen en het bestuur van MVV zich gebogen over de twee overgebleven aanbiedingen. Hierover is, onder leiding van het bureau Hypercube, een zorgvuldige afweging gemaakt en vervolgens is advies uitgebracht aan de directeur van MVV. De Raad van Commissarissen heeft het besluit van Laura van Leeuwen vandaag met meerderheid van stemmen bekrachtigd.

Aanvankelijk waren er meerdere gegadigden om de toekomst van onze 122-jarige club zeker te stellen. Na een eerste selectie bleven er twee biedingen over. Een bieding via de Amerikaanse aandeelhouder DSH en een bieding van het Maastrichts ondernemers collectief. Beide biedingen kwamen inhoudelijk in grote lijnen overeen en daarom is er ook achter de schermen gekeken om gezamenlijk op te trekken. Alhoewel beide partijen zich in het belang van MVV van goede wil hebben getoond, is er geen overeenstemming bereikt. Het Maastrichts Collectief heeft aangegeven de positie van Dutch Soccer Holdings, die over 24 van de 100 aandelen beschikt, te willen respecteren.

MVV terug naar Maastricht

MVV is natuurlijk verheugd dat iets dat door velen voor onmogelijk werd gehouden, toch is gebeurd. MVV komt daadwerkelijk terug naar Maastricht. Doorslaggevend in de keuze is het enorme draagvlak dat het Maastrichts Collectief op de been heeft gebracht en het plan dat is gepresenteerd. MVV feliciteert het Maastrichts Collectief en realiseert zich dat het werken aan de wederopstanding een enorme klus zal zijn die vandaag begint. In de volgende fase zullen de initiatiefnemers van het collectief samen met MVV afspraken gaan uitwerken en vastleggen in een Letter of Intent. Aangezien hierbij vele partijen (KNVB, Gemeente, etc) betrokken zijn, en dit ook onderdeel van de WHOA is, is over de tijdslijn hiervan nog niet veel te zeggen. Wel is zeker dat de groep zich ondertussen garant stelt voor de liquiditeitstekorten. De voorliggende weken worden gebruikt om de nieuwe governance vorm te geven zodat de benodigde gelden en garanties ook geformaliseerd kunnen worden. Een notaris zal toezicht houden op deze procesgang zodat waar gewenst de privacy van de kapitaalverschaffers kan worden gerespecteerd terwijl het voortbestaan van MVV verzekerd blijft. Uiteraard begrijpen wij dat iedereen graag meer wil weten over de inhoud van de plannen en de mensen achter het Maastrichts Collectief.

Ruim 25 ondernemers

Wij kunnen in ieder geval meedelen dat de samenstelling van de totale groep van meer dan 25 ondernemers en Maastrichtse families diepe indruk op ons gemaakt heeft. Onderdeel van de groep zijn een aantal Maastrichtse ondernemers zoals Angelo van Hooren, Harold Kostons, Huub Waterval, Jasper Jongen, Jos Ubaghs, Mark Thiessen en Quincy Tilli. In de komende weken zal de groep zichzelf presenteren om een gezicht te geven aan de vele mensen die achter de schermen een bijdrage aan dit geweldige initiatief hebben geleverd. De groep heeft nogmaals benadrukt dat men MVV wil helpen een sterke onafhankelijke organisatie te bouwen, zonder daarbij zelf op voorhand allerlei posities in te willen nemen. Het doel van de groep is MVV te behouden voor Maastricht. Zowel MVV als het Maastrichts Collectief willen dan ook alle supporters, de inwoners van Maastricht en de media danken voor hun terughoudendheid en vragen om alle betrokkenen nog even in de luwte hun inspanningen te laten verrichten.

Duurzame toekomst

Laura van Leeuwen: “Ik heb eerder al aangegeven dat ik trots was op wat er in deze voor MVV financieel zware tijd aan initiatieven ontstond. Eén daarvan was het plan van het Maastrichtse collectief om MVV weer in Maastrichtse handen te brengen. Ze hebben de afgelopen weken aangegeven de door ons gevraagde financiële middelen beschikbaar te kunnen stellen, én de plannen te hebben om MVV aan een duurzame toekomst te helpen. MVV moet nog meer van de Maastrichtenaren worden, en daar kan ik me alleen maar van harte bij aansluiten.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners