logo De Graafschap

De Graafschap

Wedstrijd met twee gezichten nekt MVV in Venlo (3-0)

Maandag 30 november 2015

Vrijdag 27 november jl. speelde MVV Maastricht een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. In de eerste helft was MVV heer en meester in de Venlose Koel. In de tweede helft was van die heerschappij weinig meer over. De thuisploeg profiteerde optimaal en scoorde drie keer na rust: 3-0.

Het was MVV Maastricht dat in de eerste helft het beste uit de kleedkamer kwam. Na enkele minuten kreeg Santiago Palacios dé kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. De bal kwam echter te hard voorlangs het doel van keeper Deckers, zodat de spits net niet genoeg tijd kreeg om zijn schoen er tegenaan te zetten. Even later was het Ricardo Ippel die het eens probeerde van 25 meter. Zijn schot zag Deckers langs suizen aan de, voor hem, goede kant van de paal. Enkele minuten later was het weer Ricardo Ippel die Deckers onder vuur nam. Ditmaal moest de VVV-doelman reddend optreden. Aan de andere kant was er een gevaarlijke vrije trap van Opoku te noteren en net voor rust schoot Nijholt voorlangs. Het beste van het spel was echter voor de Maastrichtenaren.

Na rust dacht de ploeg van Ron Elsen dat spel voort te zetten, maar na drie minuten in de tweede helft keek de ploeg al tegen een achterstand aan. Steven Pereira ging in de achterhoede op avontuur, maar verspeelde de bal knullig. Van Crooij profiteerde van dit buitenkansje en schoot, via de rug van Pieter Nys, de bal achter Jo Coppens. Tien minuten later was er weer balverlies in de MVV-gelederen, toen Stef Peeters 20 meter van de VVV-goal makkelijk tegen een VVV-speler opliep. Van Crooij pikte de bal op en bracht Seuntjens in stelling. Die aarzelde niet en verschalkte Jo Coppens met een lobje: 2-0. De mooiste goal van de avond moest toen nog komen. Zelfs de toeschouwers met een rood-wit hart konden daar alleen maar voor klappen. Van Crooij, wederom hij, besloot een kwartier voor tijd vanaf 25 meter aan te leggen en krulde de bal in de rechter bovenhoek: 3-0. MVV Maastricht was aangeschoten wild en mocht van geluk spreken dat de scoren niet hoger opliep, met dank aan Jo Coppens die twee zekere doelpunten voorkwam.

De Maastrichtenaren liepen door het verlies in Venlo een klap op, maar krijgen maandag 30 november dé ideale revanchemogelijkheid. Dan treden de Sterredragers thuis in Stadion de Geusselt aan voor dé derby van het seizoen tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd begint om 20.00 uur.