logo De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 september: Supersjengen vs. Superboeren

Donderdag 18 september 2014

Voor de tweede keer op rij speelt MVV Maastricht een thuiswedstrijd in Stadion de Geusselt. Vrijdag 19 september treden de "Supersjengen" aan tegen de "Superboeren". De wedstrijd begint om 20.00 uur.

De Graafschap, het team van trainer Jan Vreman, won vorige week met 3-2 van Telstar. In de eerste helft kwam De Graafschap twee keer achter door doelpunten van Almubaraki. Die achterstand werd in de 2e helft tegen 10 man van Telstar, Seuntjens kreeg rood, omgebogen tot een 3-2 overwinning door doelpunten van Cavlan en Vida. Daarmee klom De Graafschap naar een 11e plaats in de rangschikking, met 8 punten uit 6 wedstrijden.

MVV Maastricht liet in de derby tegen VVV Venlo haar beste spel van het huidige seizoen zien. Het enige wat ontbrak tegen de Noord-Limburgers was het scoren van doelpunten. Trainer Ron Elsen was na de wedstrijd dan ook duidelijk: "we hebben goed gespeeld en VVV achter ons aan laten lopen, maar ik kan niet tevreden zijn over het afwerken van de kansen. Tegen De Graafschap moeten we onszelf gaan belonen".

Dat laatste zal vrijdag aanstaande tegen De Graafschap dus beter moeten. Het zal een taak worden van Mark Veldmate of Sven Braken. Veldmate startte afgelopen week in de basis ten faveure van Braken. Door de blessure van Davy Brouwers, die vrijdag tegen VVV uitviel, zal Sven Braken wellicht weer gaan starten tegen de Superboeren. Naast Davy Brouwers mist trainer Ron Elsen ook Gianluca Maria. De vleugelspits blesseerde zich in het oefenduel met de U23 tegen vv Scharn en staat enkele weken langs de zijlijn.

Wimilio Vink, die afgelopen week verdienstelijk debuteerde voor MVV, zal vrijdag wederom bij de selectie zitten. De rappe middenvelder zal op de training moeten laten zien dat Ron Elsen niet om hem heen kan bij de keuze voor zijn basiself.