logo De Graafschap

De Graafschap

MVV wint in slotfase maar grijpt naast periode

Zaterdag 25 april 2015

MVV Maastricht pakte vrijdag 24 april jl. in een spannende wedstrijd de overwinning tegen FC Emmen door een schitterend doelpunt in de blessuretijd van Bryan Smeets (2-1). Toch overheerste teleurstelling in Stadion de Geusselt: FC Eindhoven, de enige concurrent in de 4e periode, won ook en sleepte daarmee de Bronzen Stier in de wacht.

De ploeg van trainer Ron Elsen leek in de beginfase van de wedstrijd te beseffen waar het om ging vanavond: winnen. Bryan Smeets kogelde in de 8e minuut een vrije trap op de kruising boven Emmen-goalie Meerits. Het terugstuitende leer werd voor de goal gemist door Jordy Croux, maar werd door Stef Peeters vanaf rechts weer ingebracht. Dalian Maatsen kreeg de bal echter vanaf de 5 meter niet in het doel. Het had de vroeg 1-0 voorsprong moeten zijn waar de mannen van Ron Elsen op hadden gehoopt. Nu werd het omgekeerde scenario echter waarheid: matig uitverdedigen leidde in de 11e minuut tot een schot van Peters op doelman Jo Coppens. De rebound was voor Deul een koud kunstje: 0-1. Toen even later ook nog eens het nieuws doorsijpelde dat FC Eindhoven de leiding had genomen door een ongelofelijk schlemielig eigen doelpunt van FC Oss, zakte de moed het publiek op de tribunes in de schoenen. FC Emmen werd sterker en sterker, maar wist Jo Coppens niet te passeren. Zelfs niet toen uit de kluts twee Emmen-aanvaller op Coppens af konden gaan. De Belgische doelman won de 1 tegen 2 situatie glansrijk. In Eindhoven had Oss inmiddels de gelijkmaker gescoord en leek het spelbeeld gunstig voor MVV. FC Oss had het betere van het spel. MVV wist wat het na rust te doen stond: minimaal 2 keer scoren en achter de 0 houden...

De Sterrendragers leken herboren toen ze de kleedkamer uit kwamen. Er werd met passie en strijd gespeeld en dat leidde tot enkele kleine kansen. De grootste kans werd in de 74e minuut door Bannink gestuit met de hand. Omdat het incident in de 16 meter plaats vond, wees scheidsrechter Liesveld naar de stip. Stef Peeters deed wat hij al het hele seizoen doet: zijn penalty's benutten. Met de 1-1 stand en de gelijke stand in Eindhoven was er nog maar 1 doelpunt nodig in Maastricht. Maar net toen het publiek zich dat had gerealiseerd en met man en macht achter de ploeg ging staan, floot scheidsrechter Sanders in Eindhoven voor een penalty na vermeend hands van een Oss-speler. Gunst benutte het buitenkansje en zette de Eindhovenaren weer op voorsprong. Een klap in het gezicht van MVV, dat zich hier echter niet door uit het veld liet slaan. Hopende op nog één doelpunt van Oss gingen de mannen er zelf in de Geusselt vol tegenaan: alles of niets met het oog op de eigen overwinning. Het bleek uiteindelijk alles te worden: Bryan Smeets poeierde in de 1e minuut van de blessuretijd de bal meedogenloos in de kruising: 2-1.

Drie punten in de pocket, maar door de overwinning van FC Eindhoven helaas geen Bronzen Stier én geen Play-Offs. Ondanks de teleurstelling daarover verlieten de rood-witten toch met opgeheven hoofd het veld. En dat mocht ook, nee moest zelfs, na een geweldige reeks wedstrijden. MVV won voor de vijfde maal op rij en heeft zijn zinnen nu gezet op de 10e plaats. Een plaats die twee maanden geleden nog onbereikbaar leek...