logo De Graafschap

De Graafschap

MVV roemloos onderuit in Emmen

Maandag 20 oktober 2014

MVV Maastricht beleefde zaterdag 18 oktober jl. in Emmen niet zijn beste namiddag. De Sterrendragers gingen met 6-0 roemloos onderuit en zijn gezakt naar de voorlaatste plaats in de stand.

Het drama begon al na 13 minuten door balverlies van MVV, Mannes nam het geschenk aan en krulde de bal in de bovenhoek. Coppens was kansloos en MVV was al meteen op achtervolgen aangewezen. Kort na de 1-0 kreeg Vorthoren de kans op de gelijkmaker, na een voorzet van Croux, maar Louis Pedro ontzette de bal. Na 28 minuten was het verhaal al over toen Maatsen Peters (Emmen) neertrok in het strafschopgebied en van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Bergkamp benutte de strafschop en zo werd het 2-0. Ron Elsen greep in door Brouwers naar de kant te halen voor Moustafa, maar acht minuten later stond het al 3-0 door Bergkamp.

Tijdens de rust liet Elsen Peeters in de kleedkamer voor Jesse Wijnen, maar dit bracht niks op. In tien dolle minuten zorgden Emmen voor drie doelpunten en zo voor een 6-0 eindstand. Doelpunten in de tweede helft waren van Bakkati en Peters (2x).

De volgende wedstrijd voor MVV Maastricht is thuis tegen Achilles'29 op zaterdag 25 oktober om 19.45 uur.