logo De Graafschap

De Graafschap

MVV reist af naar Almere voor ontmoeting met Almere City FC

Donderdag 17 september 2015

Aanstaande vrijdag 18 september reist MVV Maastricht af naar Almere voor het onderlinge treffen met Almere City FC. De ploeg is momenteel, na 5 gespeelde wedstrijden (Almere heeft haar vrije weekend reeds achter de rug), hekkensluiter van de Jupiler League. Bij de thuisclub speelt sinds dit seizoen oud MVV-spits Sven Braken.

Het seizoen startte voor Almere City FC hoopvol met een mooi gelijkspel in de allereerste thuiswedstrijd. VVV Venlo werd op 3-3 gehouden. Daarna werd alleen nog tegen Telstar een puntje gepakt (2-2). Dat laatste gebeurde ook nog eens in extremis en oud MVV-spits Sven Braken was daarbij hoofdrolspeler. Nadat hij Almere in de 21e minuut al op gelijke hoogte had gezet met de thuisploeg, was hij het opnieuw die in de 93e minuut een achterstand ongedaan wist te maken en daarmee een punt redde door de 2-2 te scoren. De overige drie wedstrijden werden door Almere City FC echter allemaal verloren.

Sven Braken verhuisde afgelopen zomer naar de ploeg uit Almere. Hij speelde echter van jongs af aan voor de club uit zijn geboortestad Maastricht. In het eerste elftal van MVV Maastricht kwam de 22-jarige Braken in vijf seizoenen tot 97 wedstrijden, waarin hij 17 keer scoorde.

MVV Maastricht wist afgelopen zondag 13 september NAC Breda thuis op een 1-1 gelijkspel te houden. Dat was na afloop zelfs nog een enigszins teleurstellend resultaat, want ook een driepunter behoorde zeer zeker tot de mogelijkheden. Bij MVV Maastricht maakten Santiago Palacios en Mattijs Branderhorst hun debuut in het betaalde voetbal. Santiago Palacios speelde vanaf minuut 1 in de basiself en Mattijs Branderhorst verving de geblesseerd geraakte doelman Jo Coppens in de rust. Of Coppens vrijdag zijn plaats onder de lat weer kan opeisen is de vraag. Hij kampt met een schouderblessure. Thomas Verheydt, Prince Rajcomar en Nick Kuipers zijn allen nog geblesseerd en zullen vrijdag niet in actie komen.

MVV Maastricht kan bij winst aansluiting vinden met de topploegen in de Jupiler League. Het is de equipe van Ron Elsen er dan ook alles aan gelegen om de wedstrijd in Almere winnend af te sluiten. De wedstrijd in Almere begint vrijdag om 20.00 uur.