20:00

Jong AZ

MVV kan Sparta geen punten afsnoepen (0-2)

Zaterdag 23 augustus 2014

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2014-2015 leverde voor MVV Maastricht niet de gewenste thuisoverwinning op. Koploper Sparta Rotterdam vertrok zeer tevreden richting Rotterdam met 3 punten in de bagageruimte van de spelersbus. De Rotterdammers wonnen met 0-2.

Het breekpunt van de wedstrijd was wellicht de 57e minuut. Stef Peeters stoomde met de bal aan de voet op richting keeper Kortsmit, maar werd onreglementair gestuit door een Sparta-verdediger. Scheidsrechter Manschot zag er echter geen overtreding in van Sparta-zijde, maar gaf Peeters de gele kaart voor een vermeende schwalbe. Het was na de wedstrijd hét onderwerp van gesprek. Had MVV namelijk de penalty mogen nemen, dan was wellicht de 0-1 van Teijsse onschadelijk gemaakt en had de wedstrijd ineens in een ander daglicht gestaan.

Tot aan de bewuste 57e minuut was MVV Maastricht er echter nog niet in geslaagd een vuist te maken richting de bezoekers. De 0-1 was een pijnlijke misser van doelman Jo Coppens, die dat overigens later in de eerste helft recht zette met een aantal goede reddingen. Er viel wel een afgekeurd doelpunt van Davy Brouwers te noteren aan MVV-zijde, waar de snelle aanvaller volgens Manschot buitenspel stond op het moment van de voorzet.

In de tweede helft kwam MVV wel beter in het spel, maar de grote kansen bleven uit. In de 66e minuut verdubbelde Verhaar de score uit een hoekschop die ten onrechte werd gegeven omdat de bal de achterlijn nog niet was gepasseerd. Extra pijnlijk voor MVV, dat daarna niet meer bij machte was om terug te knokken en de koploper één of meerdere punten afhandig te maken. Tien minuten voor tijd viel Bryan Smeets uit met een enkelblessure, nadat hij zich verstapte. Het is twijfelachtig of de middenvelder maandagavond in Enschede van de partij zal zijn.

Maandagavond 25 augustus speelt MVV Maastricht alweer haar volgende competitiewedstrijd. Jong FC Twente is de gastheer in de Grolsch Veste. De wedstrijd begint om 20.00 uur.