26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

#DERBYTIME MVV Maastricht - Fortuna Sittard

voetbal

#DERBYTIME MVV Maastricht - Fortuna Sittard

Vrijdag 28 november 2014

IT'S #DERBYTIME! De derby tussen MVV Maastricht en streekrivaal Fortuna Sittard staat altijd garant voor spektakel. Vrijdag 28 november belooft dan ook weer een heet avondje te worden in Stadion de Geusselt. Vorig seizoen werd het 3-3, na een 3-1 achterstand voor de Sterrendragers. Deze keer is Maastricht gebrand op een overwinning en zal Sittard eraan moeten geloven, zo hopen althans alle Sterrendragers.

Het is tijd voor drie punten. Na drie nederlagen op rij voor de equipe van trainer Ron Elsen, zal het zoet van een overwinning alleen maar zoeter smaken als die overwinning ook daadwerkelijk wordt binnengesleept tegen streekrivaal Fortuna. In Sittard wordt echter precies hetzelfde geredeneerd. Ook daar is dit seizoen niet bijster voortvarend begonnen. De ploeg van Peter van Vossen, die afgelopen zomer als nieuwe trainer werd aangetrokken, werd gezien als één van de ploegen die zou kunnen gaan verrassen in de Jupiler League. Een legioen nieuwe spelers trok naar het Offermans-Joosten stadion, waarvan Donny de Groot de meest opvallende was. De spits kwam over van FC Eindhoven en zou de targetman in Sittard moeten worden. Tot nu toe is daar echter weinig van terecht gekomen. De Groot speelde tot nu toe 6 wedstrijden en scoorde nog geen doelpunt in Sittardse dienst. Wie dat wel deed is Conneh. De Liberiaan werd door Van Vossen "meegenomen" vanuit Almere en is momenteel clubtopscorer bij de Sittardenaren. Conneh maakte in het huidige seizoen al 5 treffers. Dat is overigens meer dan de helft van de gehele productie van Fortuna, dat tot nu toe 9 treffers heeft weten te maken. Evenveel overigens als MVV Maastricht. Bij beide ploegen zal het visier derhalve scherper afgesteld moeten worden morgenavond.

Bij MVV Maastricht kampen Mark Veldmate en Hobie Verhulst nog met blessures, waardoor ze vrijdag niet zullen aansluiten bij de wedstrijdselectie. De inzetbaarheid van Willem Ofori en Alessio Alessandro is ook twijfelachtig. Ofori liep afgelopen week op de training een lichte blessure op en Alessandro hervatte de training weer na een blessure. Ronald Hikspoors, die afgelopen vrijdag scoorde tegen FC Den Bosch, zal naar alle waarschijnlijkheid de positie in de spits wederom innemen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf en begint om 20.00 uur.

Iedereen die deze derby niet wil missen kan nog een kaart kopen in de voorverkoop of online: mvv.nl/tickets

Let op: op de wedstrijddag zijn de kassa's gesloten!

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners